Začtěte se do básní Jonáše Zbořila!

jonas-zboril-podoli-perex
Mladý talent, jehož texty se objevily v literárním časopisu Host nebo Tvar. A také v antalogii Nejlepší české básně 2009. Máte rádi básně? Jonáš Zbořil a jeho kvalitní poezie vás určitě nadchne!

Nakladatelství Host vydalo ve své Edici poesie Host v lednu tohoto roku jako padesátý druhý svazek knihu již zmíněného Jonáše Zbořila, která si nese název Podolí.

Podolí

Autor: Jonáš Zbořil

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7294-975-5

Přečtěte si více o knize Podolí

Prolistujte si také ukázku z knihy!

 

Klidná básnická tempa, civilní obraznost, putování po drahách velkoměsta, žilky tajemství srdce. Silné svědectví o narůstání „cizího kontinentu“, který v sobě nakonec skrývá příběh každého z nás. Skvělý debut mladého básníka, hudebníka a rozhlasového moderátora, který přináší po delším čase obnovená a graficky vylepšená podoba základní řady Edice poesie Host, nyní určená mladým autorům.  

Ukázka z knihy

v některých krabicích jsou portály

v některých krabicích se přímky času
zkroutily do sebe a důsledkem
prudkého ohybu praskají

je pochopitelné
že v takových krabicích
budete mít ruce od krve
ponoříte-li se pro nějakou kořist

nacházím klarinet
přetržený na tři kusy
s klapkami v posmrtné křeči

mámin diář
z roku 85

diapozitiv

strýcové tak drze mladí
že jejich příběh dostal kuráž
a pere se s mým

O autorovi

Jonáš Zbořil se narodil v roce 1988. Studuje angličtinu a češtinu na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy. Je moderátorem Radia Wave, stanice Českého rozhlasu, kde také spolumoderuje a připravuje pořad Liberatura. Časopisecky poprvé publikoval v roce 2007 v Divokém víně. Později se jeho texty objevily například v Almanachu Wagon a dalších literárních časopisech. Kromě psaní se věnuje hudbě, hraje s kapelami Sundays on Clarendon Road a Steakhouse Orchestra.

(Zdroj informací a foto autora: nakladatelství Host)


Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePodolí

Zbořil, Jonáš

Host, 2014

Napsat komentář