Odhalte tajemství Oddělení 19 v naší nové soutěži

Department 19 – Utajená mise
V životě Jamieho Carpentera se událo tolik nepříjemných událostí, že už je ani nespočítá. Jeho otec již nežije, matka je nezvěstná a on sám se ocitá na Oddělení 19. Jaká tajemství toto oddělení skrývá a pomůže něco z toho jeho matce? To se dozvíte v knize Department 19 – Utajená mise.

Co se děje na Oddělení 19?

Život Jamieho Carpentera už nikdy nebude jako dřív. Jeho otec je mrtvý, matka nezvěstná a jen on sám byl zachráněn nesmírně mohutným mužem jménem Frankenstein. Jamie je odvezen na Oddělení 19, kde je zařazen do utajené organizace zodpovědné za kontrolování nadpřirozena. Oddělení 19 nás provede skrze historie po celé Evropě, ale i dále – z dlážděných uliček viktoriánského Londýna až do New Yorku z doby prohibice, z ledových pustin arktického Ruska až do zrádných hor Transylvánie. Zčásti moderní thriller a zčásti klasický horor je plný záhad a bojů a přináší takovou míru napětí, že knížky s Darrenem Shanem vedle něj vypadají jako romantická komedie.

 

Department 19 – Utajená mise

Autor: Will Hill

Překlad: Marek Pavka
Vydalo: nakladatelství MOBA
Počet stran: 336
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-243-5557-6

Přečtěte si více o knize Department 19 – Utajená mise, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství MOBA.

Nakladatelství MOBA vzniklo v Brně na podzim roku 1991 jako společnost se zahraniční účastí. Partnerem několika českých společníků se stalo významné německé nakladatelství Bastei Lübbe sídlící v Kolíně nad Rýnem. V témže roce začalo vydávat románové sešity ve dvou řadách, které ihned po vydání zaznamenaly ohromný čtenářský ohlas a jejichž počet vzrostl na současných 26 řad měsíčně v mnoha žánrech – romány z lékařského prostředí, westerny, romány pro ženy, horory a sci-fi.

 

Ukázka z knihy

Jamie Carpenter cítil v ústech krev a hlínu, když ležel na vlhkém hřišti.
„Pusťte mě!“ vyhrkl.
Uslyšel ječivý smích a levou paži mu vyvrátili ještě výš, takže se ho zmocnila bolest.
„Zlom mu ji, Danny,“ vykřikl kdosi. „Urvi mu ji!“
„Jo,“ odpověděl Danny Mitchell, který se smál. Tvář měl u Jamieho ucha. „To víš, že bych mohl,“ zašeptal. „A snadno.“
„Pusť mě, ty… ty tlustý…“
Velká ruka s prsty jako párky ho chytila za vlasy a zatlačila mu hlavu do hlíny. Jamie vypoulil oči a mlátil kolem sebe pravou rukou ve snaze se vysvobodit.
„Chyťte mu někdo tu ruku!“ vykřikl Danny. „Držte ji.“ O vteřinu později Jamiemu někdo chytil pravou paži a přitiskl ji k zemi.
Jamieho rozbolela hlava, jak mu začal docházet vzduch. Nemohl dýchat, v nose měl nechutně páchnoucí bláto a nemohl se hýbat, protože mu drželi ruce a na zádech mu obkročmo seděl Danny Mitchell. (str. 18)

Pokud vás ukázka zaujala, přečtěte si více.

 

Vyhrajte knihu Department 19 – Utajená mise

Jestliže máte rádi knihy, ve kterých vás obklopí napětí a zároveň hororové prvky, tak je pro vás kniha Department 19 – Utajená mise ideálním čtením. Její autor Will Hill v ní totiž geniální skloubil prvky moderního thrilleru a klasiky, kterou je příběh o hraběti Drákulovi. Láká vás kniha a rádi byste si ji přečetli? Tak si ji pořiďte, nebo si ji zkuste vyhrát u nás.

Právě teď vám přinášíme ve spolupráci s nakladatelstvím MOBA soutěž, ve které tři z vás mohou právě knihu Department 19 – Utajená mise vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Department 19 – Utajená mise
probíhá od 13. do 26. prosince 2013.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Department 19 – Utajená mise

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDepartment 19 - Utajená mise

Hill, Will

Moravská Bastei MOBA, 2013

Napsat komentář