Není Mikuláš jako Mikuláš!

MikulasNahled
Podle kalendáře dnes slaví svátek Mikuláš. Včera večer jsme mohli v ulicích potkat jeho důstojného jmenovce i s celou suitou, dnes můžeme popřát všem malým i velkým Mikulášům. A nebo se začíst do rozverných příhod malého uličníka…

Autorský tandem Goscinny – Sempé přivedl na svět nejen malého Mikuláše, ale i celou partu jeho báječných kamarádů. Nechali je prožít neuvěřitelné množství příhod a knihy s charakteristickými Sempého obrázky vychází stále v nových vydáních po celém světě. I vy si můžete vybrat, do kterých dobrodružství se pustíte.

Mikuláš je malý nezbedný klučík s partou kamarádů, kupou bláznivých nápadů a úžasným dětským pohledem na svět. Už v 60. letech se stal ve Francii jedním ze symbolů dětské literatury a od té doby bavil čtenáře po celém světě. Jeho příběhy dostanou každého svým promyšleným a nevinným humorem, lehkostí stylu a výjimečným literárním talentem autora – Réné Goscinnyho.
Příhody Mikuláše a jeho legračních kamarádů tlustého Vendelína, vychloubavého Augustína, silného Albína, šprta Celestýna, Kryšpína,Viktorína či Fridolína jsou vlastně celkem obyčejné postřehy všedních dnů, nebýt Goscinyho geniálního stylu, talentu zachytit dětský způsob uvažování a dodat příběhům výborné a nečekané pointy či legrační kontrasty.
Vynikající pointy dodávají někdy úsměvně filozofický podtón a skutečně nemusíte být dětmi, byste se zasmáli inteligentnímu a nadčasovému vtipu, který, mnohem víc než v ději, spočívá v jazyce a slovních hříčkách.

 

Malý Mikuláš

 Mikulášovy přestávky

Mikulášovy průšvihy

 Mikulášovy prázdniny

Mikuláš a jeho přátelé

O autorech

René Goscinny (1926-1977) – francouzský spisovatel a scénárista komiksových příběhů. Proslavila ho zejména série o Asterixovi a Obelixovi a Lucky Lukovi.

Jean-Jacques Sempé (*1932) – francouzský karikaturista a ilustrátor.

Již v padesátých letech začali Goscinny a Sepmpé spolupracovat na sérii knih o malém Mikulášovi, která je proslavila po celém světě.

Knihy

Malý Mikuláš

 

Mikulášovy přestávky

 

 

Mikulášovy průšvihy

 

Mikulášovy prázdniny

 

 

Mikuláš a jeho přátelé

 

 

 

Všechny knihy o malém Mikulášovi vydalo nakladatelství BB/art

O nakladateli

Nabídka knižních titulů nakladatelství BB/art je zaměřena především na překladovou beletrii – thrillery, detektivky, romány pro ženy…, populárně naučnou literaturu – historie, biografie…, dětské knihy, komiksy a poezie.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalý Mikuláš

Goscinny, René

BB/art, 2011

zobrazit info o knizeMikulášovy přestávky

Goscinny, René

BB/art, 2011

zobrazit info o knizeMikulášovy průšvihy

Goscinny, René

BB/art, 2011

zobrazit info o knizeMikulášovy prázdniny

Goscinny, René

BB/art, 2011

zobrazit info o knizeMikuláš a jeho přátelé

Goscinny, René

BB/art, 2011

Napsat komentář