Čtvrtý případ inspektorky Rickové

Jen jeden život
Do našich knihkupectví před nedávnem dorazil český překlad díla jedné z nejpopulárnějších spisovatelek současnosti, Sary Blædelové. V knize Jen jeden život bude kriminální inspektorka Ricková postupně odkrývat podivné okolnosti vražd jedné přistěhovalecké rodiny.

Žárlivost, posedlost a rodinná čest mají fatální následky nejen pro komunitu přistěhovalců na okraji zdánlivě idylického městečka nedaleko Kodaně.

Bylo zřejmé, že nejde o nehodu. Když ve vodách fjordu poblíž města Holbæk našli mrtvou mladou imigrantku s betonovou dlaždicí přivázanou k pasu, okamžitě přivolali i kriminální inspektorku Louise Rickovou. Oběť se jmenuje Samra a Louise brzy zjišťuje, že v dívčině krátkém životě se odehrála nejedna smutná událost. Kvůli napadení Samry a manželky Sady byl kdysi vyšetřován Samřin otec. Sada je přesvědčená, že kdyby dcera rodinu zneuctila, manžel by byl schopen ji zabít. Nicméně tvrdí, že jejich dcera nic špatného neudělala. Tak proč ji chtěli poslat zpátky do Jordánska? Samřina nejlepší kamarádka Dicte naznačuje, že by se mohlo jednat o vraždu ze cti. O několik dní později je brutálně zavražděna i Dicte a Samřina mladší sestra zmizí.

Jen jeden život

Jen jeden životVydalo nakladatelství Host

Autorka: Sara Blædelová
Překlad: Miroslava Gajzlerová
Počet stran: 336
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Jen jeden život 

Prolistujte si také ukázku z knihy!

Napsali o knize

Úžasný příběh. Ze všeho nejvíc je to ale román se svědomím, což se nedá říci o všech knihách, které plní knihovny. Mnohé z nich se totiž snaží využít lidský strach z neznáma, kdežto tato kniha se strachu pokouší porozumět a dát ho do souvislostí.

- Criminal Element

Sara Blædelová představuje sílu, s níž se musí počítat. Vypráví poutavý příběh, který si může vychutnat každý čtenář na světě.

- Karin Slaughterová, spisovatelka

Autorka předkládá odlišný a chápavý pohled na novodobé dánské přistěhovalce a přitom se vyhýbá prostoduché démonizaci outsiderů i Dánu samotných.

- Publishers Weekly

Sara Blædelová

Sara Blædelová

Narodila se v roce 1964. Je autorkou několika nebeletristických knih. V roce 1993 založila vlastní nakladatelství Sara B, specializované na detektivky. Roku 2004 vydala svůj první román Zelený prach, který získal cenu Dánské akademie kriminálního románu za debut. Věhlas si vydobyla románem Říkej mi Princezno, kromě toho je autorkou dalších čtyř románů. Sara Blædelová byla veřejností dvakrát zvolena nejpopulárnější dánskou autorkou.

(Fotka a informace o autorce: nakladatelství Host)


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJen jeden život

Blaedelová, Sara

Host, 2013

Napsat komentář