Syn větru a prsatý muž

PerexSynVetrAPrsatyMuz
Kniha věnovaná místům a bytostem, jež zmizely, a láskám, co zůstaly. O šamanských zkouškách, nečekaném daru-nedaru z pralesa, který s vámi zůstane už napořád, kamkoliv zamíříte. To je nová kniha Josefa Formánka.

Prsatý muž se po osmi letech vrací na ostrov Siberut a zjišťuje, že se v mnohém změnil jako jeho život. Jedinečný příběh o změně tak velké, že si ji jen těžko dokážeme představit. Kdo je Syn větru a jak ovlivnil příběh Davida Zajíce? Kniha je věnována místům a bytostem, jež zmizely, a láskám, co zůstaly. Pokračování bestselleru Prsatý muž a zloděj příběhů.

Syn větru a prsatý muž

Autor: Josef Formánek
Ilustrátor: Dalibor Nesnídal

Počet stran: 288
Formát: 110 x 165 mm
Vazba: pevná
ISBN: 978-80-905581-0-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Syn větru a prsatý muž vydalo v říjnu 2013 nakladatelství Smart Press.

Ukázku z knihy si můžete přečíst zde.

 

O autorovi

Josef Formánek se narodil 16. června 1969 v Ústí nad Labem. Spolu s Miroslavem Urbánkem v roce 1992 založil geografický magazín Koktejl. Stál též u zrodu časopisů Oceán, Everest, Fénix, Kleopatra, Říše divů a Nevěsta. Jako reportér procestoval více než třicet zemí světa. V tropickém pralese na ostrově Siberut strávil několik měsíců a na podzim roku 2002 vystavoval mentawajské artefakty a své fotografie z ostrova v Národním muzeu v Praze v expozici Siberut – Oči duchů v rámci výstavy Tajemná Indonésie.

V červnu 2004 se Josefu Formánkovi podařilo za přítomnosti veřejnosti napsat za 11 hodin a 19 minut ve výloze knihkupectví svou druhou knihu nazvanou Létající jaguár. Nakladatel Ivo Železný ji za dalších necelých 12 hodin vydal a dodal do knihkupectví od Karlových Varů po Ostravu. Stala se tak nejrychleji napsanou, vytištěnou a rozdistribuovanou knihou na světě.

Svou první knihu psal Formánek naopak dlouho. Když po sedmi letech psaní jeho knižní debut Prsatý muž a zloděj příběhů v listopadu 2003 vyšel, vzbudil tento příběh o ďáblu a zázracích, které může potkat každý z nás, obrovský ohlas u čtenářů i kritiky. Dosud se ho prodalo přes 72 000 výtisků a dočkal se už 12. vydání.

Tento román čeští čtenáři zároveň nominovali mezi svých 100 nejoblíbenějších knih v anketě Kniha mého srdce.

V roce 2005 po tsunami v Asii pomáhal Formánek jako dobrovolník na humanitární misi Červeného kříže v Acehu a na Siberutu. Formánek žije v Malé Tatimerzi, nejmenší vesnici Českého středohoří, v její poslední nastálo obývané chalupě. Má dcery Karolínu a Ninu. A kamaráda Dalibora Nesnídala, který kouzelně ilustruje jeho knihy.

Na podzim 2008 mu vyšel román Mluviti pravdu, který byl inspirován skutečným příběhem jednoho neuvěřitelného lidského osudu.

Knihu Umřel jsem v sobotu psal dva roky. Román Syn Větru a prsatý muž vznikal na přelomu let 2012–2013.

Více informací o autorovi naleznete na jeho stránkách www.josefformanek.com.

 

Zdroj informací o obrázků: nakladatelství Smart Press

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSyn větru a prsatý muž

Formánek, Josef

Smart Press, 2013

Napsat komentář