Kometa vystřelena ke hvězdám

Příběh hokejového klubu Kajot arena
Zbrusu nová kniha o brněnském hokejovém týmu byla pokřtěna za přítomnosti více jak šesti tisíc diváků v hledišti významnými legendami moravské metropole, mezi kterými byli přítomni například Vladimír Nadrchal či Josef Černý, hokejisté zlatým písmem zapsáni do kronik tohoto sportu.

Právě vycházející publikace Kometa – Příběh hokejového klubu, již vydává nakladatelství Jota, mapuje historii známého mužstva jednoho z nejrychlejších kolektivních sportů. Konkrétně se zaobírá, jak již název napovídá, mužstvem HC Kometa Brno. S trojicí autorů, Zdeňkem Meitnerem, Petrem Fialou a Milanem Řepou spolupracovalo i samotné vedení družstva. Slavnostní křest proběhl v brněnské Kajot aréně v úterý 6. prosince 2011 před zápasem domácích s Plzní 1929. Dílu nelze upřít jedinečný primát, a to, že vychází jako vůbec první dílo věnující se tamnímu celku.

Před samotným aktem zazněla arénou, teprve podruhé v historii, klubová hymna zahraná domácí filharmonií. Na modrém koberci naproti hráčským střídačkám se představili bývalí hráči, mezi již výše zmíněnými nechyběli ještě Ivo Winkler, Jaromír Meixner, Milan Kokš, Rudolf Potch a Karel Skopal. Dále se také dostavil majitel nakladatelství Jota Marcel Nekvinda, který popřál publikaci a samotnému týmu samé úspěchy. A na adresu bývalých hokejistů doplnil:

Jsem rád, že je konečně na světě knížka o Kometě. Nebýt těchto mužů, nikdy by nevznikla.

Hokejové hvězdy oproti známému polévání šampaňským zvolily místu vhodnější formu křtu. Na publikaci položenou na ledě pouštěly puky. Po několikavteřinovém fotografování již nic nebránilo tomu, aby se hráči čekající na modré „lajně“ pustili do hry, kterou započal slavnostním vhazováním ředitel Joty. Krásnou atmosféru pokazila snad jen prohra domácích po prodloužení 5:4.

Tomu, kdo by případně měl zájem o další prezentaci knihy, mohu doporučit návštěvu Galerie Vaňkovky 14. prosince nebo obchodního centra Olympia 15. prosince, kde jsou naplánována zábavná odpoledne s Kometou a autogramiáda brněnských hokejistů A-týmu a legend. Já osobně si je určitě ujít nenechám.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKometa
Příběh hokejového klubu

Meitner, Zdeněk - Fiala, Petr - Řepa, Milan

Jota, 2011

Napsat komentář