Čtenářská recenze: Originalitu můžete vtisknout všemu, i dětskému pokojíku

101napadu_nahled
Začaly prázdniny a najednou nevíte, co s časem? Rádi byste se do něčeho pustili, utekli myšlenkami od běžných starostí, a výsledkem potěšili sebe i své děti? Nebo ještě lépe – chcete nějak plodně strávit společný čas s nimi? Není nic jednoduššího!

V dnešní době existuje velké množství knih, které se zaměřují na tvoření. Takovou sázkou na jistotu je pro mě každá knížka či sešitek, v jejímž rohu najdu označení edice TOPP, která vychází v nakladatelství Anagram. Jednou takovou je i kniha s názvem 101 nejkrásnějších nápadů do dětského pokoje.

Číslo v jejím názvu označuje počet nápadů, které na vás uvnitř čekají. Najdete zde typy na vybavení do dětského pokoje a jeho dekoraci, na hračky a praktické doplňky, pro malé i velké kutily. Hned na začátku knihy najdete obsah, rozdělený do tří kategorii, které jsou od sebe barevně odlišeny:

  1. zařízení a ozdoby – najdete zde: štítky na dveře, obrázky do oken z papíru nebo z barev windowcolor, závěsné motivy, malé figurky z květináčů, lampičky, povlečení, věšáky, tapety atd.;
  2. praktičtí pomocníci – najdete zde: barevné pořadače, krabičky, zrcadla, pokladničku, stojánek na tužky atd.;
  3. hry a zábava – najdete zde: hračky ze dřeva, pappmaché, plsti, mechové gumy, papíru nebo jiného materiálu…, loutky, tahací figurky, puzzle atd.

Následuje kapitola s názvem „Jak na to?“. V ní se dočtete o tom, jak pracovat se šablonami a jaké pomůcky a materiál budete potřebovat. Najdete zde i podrobně rozepsaný pracovní postup práce s jednotlivým materiálem nebo technikou. Pak už na vás čekají očíslované výrobky. U nich najdete vždy finální fotografii výrobku a podrobný popis postupu tvoření. Jako malé mínus hodnotím to, že jsou zde jen výsledné fotografie, ráda bych u některých výrobků viděla i ten mezikrok jak na to (pro lepší představu).

Zklamání jsem objevila, když jsem dolistovala na předlohy. Jsou zmenšené a u každé je připsáno, o kolik procent se má zvětšit. Z mého pohledu je tohle nešťastné řešení, osobně bych si i nějakou korunu raději připlatila, ale získala předlohy ve skutečných velikostech (tak jak to znám ze sešitků právě ze zmíněné edice).

A protože celou dobu, co píšu tenhle článek, mě svrbí prsty na vyzkoušení si nějakého výrobku, tak jdeme na to. Přeci jen to je z mého pohledu nejlepší recenze právě takovéto knihy.

Čeká vás kniha plná krásných nápadů. Díky nim dětský pokojíček vašich dětiček bude jistě originální. Pokud přizvete ke tvoření i je, o to více z nich budou nadšené. Některé zvládnou samostatně vytvořit, s některými jim budete muset pomoci. Věřím, že to bude příjemně strávený čas a společně si užijete spoustu zábavy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize101 nejkrásnějších nápadů do dětského pokoje

Kolektiv autorů

Anagram, 2007

Napsat komentář