Pralesní deník Jana Dungela

S_jaguarem_v_posteli1
Procestujte Jižní Ameriku spolu s člověkem, který miluje přírodu…

Jeho kniha S jaguárem v posteli získala také významné ocenění – 1. místo za nejkrásnější knihu na 16. ročníku Festivalu cestovatelských filmů – fotografií – publikací: GO KAMERA 2013!

 

Do Jižní Ameriky se Jan Dungel vypravil poprvé roku 1992 a od té doby se do oblasti kolem řeky Orinoko i jiných lokalit vrací neustále. V jedné ruce štětec, ve druhé mačetu, neboť kdo chce malovat zvířata v jejich přirozeném prostředí, musí si k nim prosekat cestu…

Není to však jen malování, kvůli čemu se Jan Dungel do jihoamerických pralesů a savan vrací. Při jedné ze svých výprav se mu podařilo objevit dosud nezmapované říční propojení mezi Amazonkou a Orinokem, místo, kde se z řeky Baria odděluje přírodní kanál Maturaca. Pralesy Jižní Ameriky patří k posledním oblastem s přirozeným prostředím na naší planetě a v místech vzdálených od civilizace třeba stovky kilometrů může člověk prožít cosi archetypálního, tajemného, neznámého – domorodí indiáni, setkání s jaguárem, nekonečný temný prales, vrcholky hor ukryté v oblacích či obávaný lesní duch Mawari. Obrazy jako z jiného světa, příběhy jako z pohádky. A brilantní portréty cizokrajných zvířat…

 

S jaguárem v posteli

Vydalo nakladatelství Barrister & Principal

Autor: Jan Dungel

Počet stran: 200
Vazba: vázaná, celobarevná
ISBN: 978-80-87474-71-6

Přečtěte si více o knize S jaguárem v posteli

Přečtěte si ukázku!

 

O autorovi:

Jan Dungel vystudoval biologii, ale po krátkém působení v akademických institucích se rozhodl pro kariéru umělce na volné noze. Spolupracuje s divadly, hudebníky i architekty, nevyhýbá se ani komerčnímu designu. Ilustruje pohádky pro děti, beletrii, časopisy. Ve své malířské tvorbě i ilustracích se zaměřuje zejména na témata přírody a odbornou ilustraci.

Dosud ilustroval na padesát knih, které byly publikovány nejen v České republice, ale také např. ve Velké Británii, Německu, Polsku, Holandsku, Francii, Maďarsku, Venezuele, Kolumbii i jinde. Kniha Chováme se jako zvířata? s jeho ilustracemi byla v roce 1993 Ministerstvem kultury a Památníkem národního písemnictví oceněna titulem Nejkrásnější kniha roku 1992. Svou volnou tvorbu prezentoval na mnoha kolektivních i samostatných výstavách v ČR i v zahraničí. O Janu Dungelovi a jeho putování džunglí vznikl dokumentární film Štětcem a mačetou.

—————————————–

Nakladatelství Barrister & Principal bylo založeno v r. 1994 a vydává původní i překladovou prózu a poezii včetně dětské literatury, knihy z dějin a teorie umění, z českých a světových dějin, náboženství a teologie, psychologie, sociologie, politologie a politiky, médií, filozofie, ekonomiky, literární vědy, dále jazykové příručky, obrazové publikace a průvodce se zaměřením na výtvarné umění a architekturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeS jaguárem v posteli

Dungel, Jan

Lukáš a syn, 2012

Napsat komentář