Máte rádi erotické romány?

zena2
Pokud odpovíte, že ano, pak pro vás máme tip na úspěšnou knihu tohoto žánru, která vychází již ve třetím vydání!

Příběh O Pauline Réageové je bezesporu nejlegendárnější erotický román moderní doby

Pro příznivce tohoto žánru je ozdobou knihovničky, pro určité feministické či puritánské kruhy naopak zhmotněním zlého snu. Tím spíše, že jej inkognito napsala žena, jejímž je O zřejmě jakýmsi fantastickým obrazem.

Příběh O vyprovokoval jeden z největších skandálů francouzské literatury. Toto mistrovské literární dílo, zprvu zakázané a často zabavované a šířené ilegálně, se stalo po Saint-Exupéryho Malém princi zřejmě nejčtenější knihou francouzské literatury a dočkalo se filmového i komiksového zpracování.

 

Příběh O / Návrat do Roissy

Vydalo nakladatelství Host

Autorka: Pauline Réageová

Překlad: Matěj Turek
Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7294-857-4
Vyšlo: 2013

Přečtěte si více o knize Příběh O / Návrat do Roissy

Prolistujte si ukázkovou kapitolu

 

O autorce:

Anne Desclos byla francouzskou novinářkou a spisovatelkou píšící pod pseudonymy Dominique Aury a Pauline Réage. Po absolvování pařížské Sorbony pracovala jako novinářka až do roku 1946, kdy se přidala ke Gallimard Publishers, kde pracovala jako redakční sekretářka. Tam také získala svůj pseudonym Dominique Aury. Jakožto zanícená čtenářka anglické a americké literatury přeložila nebo představila francouzským čtenářům díla slavných autorů. Stala se vysoce uznávanou literární kritičkou a byla členkou mnoha porot udílejících literární ocenění.

Její milenec a zaměstnavatel, Jean Paulhan, učinil poznámku o tom, že žádná žena není schopna napsat erotický román. Aby Desclos dokázala, že se mýlil, napsala román s názvem Histoire d’O.

 

———————————————————————————

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků. Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběh 0 / Návrat do Roissy

Réageová, Pauline

Host, 2013

Napsat komentář