Druhý případ dánského vyšetřovatele Konrada Simonsena vydává nakladatelství Host

zima
Konrad Simonsen bude tentokrát řešit hned dvě vraždy – vzdálené v čase i místě, ale podobné si navzájem jako vejce vejci…

Do Grónska přijíždí delegace v čele s dánskou ministryní životního prostředí a německou kancléřkou. Mají dosvědčit důsledky globálního oteplování.

Ministerská návštěva však v ledových pustinách objeví mrtvolu mladé ženy, zavražděné před více než pětadvaceti lety, kterou vydal tající ledovec. Jak se žena mohla dostat až tam? A proč ji vrah donutil zaujmout tak podivnou pozici a pak ji udusil plastovým pytlem nasazeným na hlavu?

Komisař Konrad Simonsen přijíždí na místo činu a uvědomuje si, že zločin byl vykonán stejným způsobem jako několik let stará vražda jiné mladé ženy. Simonsen se svými kolegy kauzu znovu otevírá a postupně zjišťuje, že domnělý viník, který brzy po zadržení spáchal sebevraždu, byl ve skutečnosti nevinný. Démoni, o nichž si Simonsen myslel, že jsou dávno pryč, se derou na povrch. Jak se komisař vyrovná s myšlenkou, že zavinil smrt člověka? Hledá proto další podobné případy a zločin nabývá ohromujících rozměrů.

 

Za všechno se platí

Vydalo nakladatelství Host

Autoři: Liselotte a Søren Hammerovi

Překlad: Michaela Weberová
Počet stran
: 432
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-716-4
Vyšlo: 2013

Přečtěte si více o knize Za všechno se platí

Prolistujte si ukázkovou kapitolu

Autoři knihy, sourozenci Hammerovi mistrovsky míchají napětí rozhodujících okamžiků, jež posouvají děj, s detailně popsanými kriminalistickými metodami. Je to napínavé čtení, u kterého máte pocit, že jste součástí vyšetřovacího týmu.

 

Ohlasy:

Hammerovi se dvěma pozoruhodnými romány v jednom roce propsali na vrchol dánské krimi. Nádhera! I tentokrát hraje hlavní roli napětí mezi impulzivním soukromím a vážností na veřejnosti. A i tentokrát je kniha vynikající po jazykové stránce.

Lars Ole Sauerberg, Jyllands‑Posten

Autoři opět odvedli velmi kvalitní práci. Rychlé tempo vyprávění podněcuje napětí, takže se čtenář nechá snadno unést dějem — proto je těžké knihu jen tak odložit.

Susanne Kaalbyová, Jydske Vestkysten

—————————————————————————————

O autorech:

Liselotte a Søren Hammerovi jsou sourozenci. Liselotte je vystudovaná zdravotní sestra, pracovala v několika nemocnicích v Řecku, Německu, Grónsku a také na ropné plošině. Søren je vzděláním pedagog, učil matematiku, dánštinu a angličtinu. Nyní žijí oba v malém městečku u Kodaně. Po ohromném úspěchu prvních dvou dílů kriminální řady s komisařem Konradem Simonsenem Bestie uvnitř (2010, česky Host 2011) a Za všechno se platí (2010) se nyní věnují pouze psaní. Jejich knihy byly vydány již v devatenácti zemích. Třetí a čtvrtý díl série (Klub osamělých srdcí a Dívka z Ďáblova močálu) vyšly v Dánsku v roce 2011.
(Info o autorech a foto: nakladatelství Host)

 

—————————————————————————————

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků. Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZa všechno se platí

Hammerovi, Liselotte a Soren

Host, 2013

Napsat komentář