Krimi román odehrávající se ve světě vážné hudby

hudba
Vážná hudba, touha a zločin jsou základními prvky novinky, která v těchto dnech vychází v nakladatelství Host…

Ženské smyčcové kvarteto Furioso odjíždí na odlehlý švédský ostrov. Hudebnice tu chtějí v klidu nahrát nové album. První houslistka Louise Armstahlová, která kvarteto zároveň vede, si však zraní ruku a nemůže hrát. Ve snaze zachránit projekt se rozhodne požádat svého dlouholetého přítele, světově proslulého houslistu Raoula Liebeskinda, který žije v New Yorku, aby zaujal její místo. Jenže Liebeskind má za sebou barvitou historii dostaveníček a vášnivých vztahů s ostatními členkami uskupení. V kvartetu to začne pořádně vřít ještě před jeho příjezdem.

Na ostrově daleko od všedního života oživnou staré lásky, viny, tajemství a touhy. Emoce se stupňují v dramatické fortissimo. Když na scénu přichází policejní komisařka Ebba Schröderová, je jí jasné, že vyřešit případ vraždy, která se tu udála a ve které hrají roli odhalená tajemství, temné pohnutky a břemeno viny, nebude vůbec lehký úkol.

 

Furioso

Vydalo nakladatelství Host

Autorka: Carin Bartosch Edströmová

Přeložila: Helena Matochová
Počet stran: 588
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-633-4
Vyšlo: 2013

Přečtěte si více o knize Furioso

Prolistujte si ukázkovou kapitolu

 

Furioso je moderní verze klasické detektivky, čtenář si do poslední chvíle nemůže být jistý tím, kdo je vrah. Členění románu a charaktery postav jsou inspirovány Mozartovou „operou oper“, příběhem o věčném prostopášníkovi donu Giovannim. Hudba hraje v knize klíčovou roli, skrze ni postavy prožívají a vyjadřují své city. Tón v této prozaické skladbě udává vážná hudba, touha a zločin.

 

Ohlasy:

Konečně! Klasická „whodunnit“ detektivka je zpátky. Furioso je ovšem neobvyklé tím, že je to kriminální román, který se odehrává ve světě vážné hudby!

Kulturdelen

Carin Bartosch Edströmová píše svižně. Její vyprávění má tempo, postavy i prostředí líčí bohatým, obrazným jazykem. Netrpělivě očekávám její další román, protože není mnoho debutantů, kteří vytvoří něco tak kvalitního.

DAST Magazine

 

O autorce

Carin Bartosch Edströmová (nar. 1965) vyrůstala v Římě a jihošvédském Lundu. Její psaní hluboce ovlivňuje láska k hudbě. Byla dirigentkou komorního orchestru, je hudební skladatelkou a zkušenou překladatelkou. 

Kromě italské barokní opery překládá také svou lásku z dětství — kačera Donalda. Furioso (2011) je její prozaický debut.
(Info a foto autorky: nakladatelství Host)

————————————————————————————————————–

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFurioso

Bartosch Edströmová, Carin

Host, 2013

Napsat komentář