Zasoutěžte si o klasiku – vyhrát můžete Božskou komedii

Schránka 01
Básník Dante Alighieri napsal jedinečné dílo, které je založeno na čísle tři. Báseň je dodnes známá po celém světě a těší se stálé oblibě. Zasoutěžte si s námi a můžete ji také mít doma.

Dante Alighieri: Božská komedie

Velkoryse rozvržená Božská komedie, jedno ze základních literárních děl světové literatury, už osm století upoutává pozornost čtenářů na celém světě. Dante Alighieri (1265–1321), básník a učenec, který mimo jiné stojí u základů spisovného italského jazyka, shrnul ve svém nejvýznamnějším, neobyčejně důmyslně komponovaném díle veškeré vědění své doby. Báseň je postavena na základním principu čísla tři: skládá se ze tří částí – Pekla, Očistce a Ráje, je napsána v sugestivních terciích. Na pouti záhrobní říší, která je symbolickým obrazem lidského života, od prvotního hříchu až po spasení a probuzení k věčnému životu, a očistcem autora provází římský básník Vergilius. Ve třetím dílu, věnovaném ráji, se potom k básníkovi připojí milovaná Beatrice. Od 19. století se Dantovo dílo stalo výzvou pro nejlepší české překladatele (J. Vrchlického, O. F. Bablera a další). Do této řady patří i nejnovější překlad Vladimíra Mikeše.

 

Božská komedie

Autor: Alighieri, Dante

Cena: 495 Kč

Vazba: vázaná s přebalem

Počet stran: 640

Formát: 130 × 200 mm

ISBN: 978-80-200-1762-8

 

Knihu Božská komedie vydalo nakladatelství Academia.

 

O autorovi

Dante Alighieri (*1265 – 1321)

Dante Alighieri byl italský středověký básník, který významně přispěl k vývoji jazykovědy, italského jazyka a politické filozofie. Je považován za předchůdce renesance a jednoho z nevýznamnějších představitelů světové literatury.

Dante Alighieri pocházel z nezámožné městské šlechty. Navštěvoval jednu z řádových škol ve Florencii – dominikánskou u Santa Maria Novella nebo františkánskou u Santa Croce. V letech 1285 – 1287 pobýval na tehdy nejslavnější a nejstarobylejší evropské univerzitě v Bologni. Zde však nesložil žádné zkoušky a nezískal žádný univerzitní gradus, zřejmě ani příliš nenavštěvoval univerzitní přednášky. Na tehdejší dobu důkladné filozofické vzdělání získal později až jako čtyřicetiletý, kdy již jako vyhnanec pobýval na univerzitě v Paříži a možná i v Padově. Dosáhl značného vzdělání. Zabýval se studiem antického i soudobého italského a provensálského básnictví. Jeho vzorem byla především antická poezie.

 

Vyhrajte knihu nakladatelství Academia!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Academia jsme pro vás připravili soutěž o knihu Božská komedie. Zapojte se a odpovězte na jednoduchou otázku, vyhrát mohou tři z vás!

 

Soutěžit o knihu Božská komedie

můžete od 25. března do 7. dubna 2013 na této soutěžní stránce.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

 Nakladatelství Academia

Nakladatelství vzniklo v roce 1953 původně jako nakladatelství Československé Akademie věd. Název Academia nese od roku 1966.Academia vydává původní vědecké monografie a práce českých vědců, díla klasiků vědy, překlady zahraničních autorů, populárně naučnou literaturu, literaturu faktu, encyklopedie, slovníky, jazykové učebnice, příručky a vysokoškolské učebnice, ale také kvalitní českou i překladovou beletrii. V nakladatelství dále vychází populárně naučný časopis Živa.Tradiční cílovou skupinu produkce nakladatelství Academia tvoří vysokoškolští studenti, pedagogové a odborná veřejnost. V posledních letech také stoupá počet laických zájemců o populárně naučnou a uměleckou literaturu. Všechny publikace jsou proslulé profesionálním zpracováním – pečlivou redakční přípravou a kvalitní grafickou a tiskovou podobou. Splňují tak požadavky všech náročných zákazníků.

www.academia.cz

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBožská komedie

Alighieri, Dante

Academia, 2013

Zasoutěžte si o klasiku – vyhrát můžete Božskou komedii - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Markéta Markéta napsal:

    Právě jsme vyhodnotili soutěž o Božskou komedii. Podívejte se, zda nejste mezi výherci. Pokud byste chtěli využít zaslání přes Uloženku (je to jistější a rychlejší, než zaslání přes Českou poštu), napište mi do konce tohoto týdne.

Napsat komentář