Další dobrodružství Malého prince

Schránka 01
Malý princ se toulá se svou kamarádkou liškou vesmírem, aby konečně dopadl zlého hada, který všude páchá jen zlo. Povede se mu to?

Příběh, jenž byl napsán na motivy knihy Antoina de Saint-Exupéryho, tentokrát přivádí Malého prince na planetu, kde se vše točí kolem hudby. Obyvatelé města, kteří se jmenují Notové, jsou závislí na své továrně, kde vyrábí různé hudební nástroje. Nejdůležitější osobou je ale Eufonie, což je umělkyně, jež továrnu řídí. V poslední době ale bohužel zpívá falešně, a proto se i nástroje, které vznikají, nedají používat pro běžné hraní, jsou nebezpečné a slouží obyvatelům namísto zbraní.

O český překlad se postarala Lucie Šavlíková, jako tomu bylo i u ostatních dílů série o Malém princi. Třetí díl se jmenuje Malý princ a Planeta hudby. Vydalo ho nakladatelství Mladá fronta v roce 2012. Autorkou původního scénáře animovaného seriálu je Clélia Konstantine.

Na planetě kromě národu Notů žije ještě jeden národ. Jedná se o Květíky, kteří nade vše milují květiny a neustále se o ně starají. Dříve se měly tyto národy rádi, ale dnes už tomu tak není. Pomalu se schyluje k válce. Je tu však jedna malá šance, že by se mohly usmířit. Je to jako příběh Romea a Julie. Eufonie se totiž zamilovala do jednoho z Květíků. Je jím Ivory – syn královny Anemonky. Je možné, že by tito dva mladí lidé dali dohromady zase to, co se nedopatřením rozbilo?

V tuto chvíli se na planetu dostává Malý princ, který má podezření, že za všechno zlé, co se tady stalo, může Had. Jeho uvažování míří správným směrem, a tak se spolu s liškou snaží dát do pořádku to, co Had napáchal na místních. Podaří se jim to? Určitě ano, když jim pomohou obyvatelé napadené planety i kouzelné předměty, které má Malý princ vždy po ruce.

Jak už tomu je zvykem, na konci knihy je vždy ještě umístěn komiks od nějakého výtvarného umělce. Tentokrát se o něj postarali Convard a Griffo. Tento příběh je o poznání kratší, ale nedá se říci, že by nebyl zajímavý. Má také něco do sebe. Malý princ a liška zde navštíví Planetu svobody. Ta ale není tak úžasná, jak se na první pohled zdá. Když totiž neexistují žádná pravidla a každý si může dělat, co chce, není to rozhodně jen dobré.

Dílo obsahuje poučení i krásný příběh. Děti se mohou naučit tomu, že to, co je cizí, nemusí být vždy zlé. Malý princ svými činy ukazuje dětským čtenářům, co by dělat měli a co ne. Myslím si, že je to lepší, než kdyby jim to říkali jen rodiče. Takhle si děti samy mohou vytvořit obrázek o dané věci a snáze si ji zapamatují do budoucna.

Líbí se mi, že autor využil daného prostředí a dal postávám i správná jména. Můžeme se zde setkat například s Půltónem.

Knihu doporučuji všem dětem, které mají rády dobrodružství. Obrázky jsou krásně nakreslené a dialogy, jež je doplňují, jsou srozumitelné, takže je pochopí i úplně malí čtenáři. Zajisté si u čtení užijí spoustu legrace a nevtíravě se dozví i něco, co jim může zjednodušit život.

Přeji pěkné chvíle strávené s kouzelným Malým princem. Užijte si je a těšte se na další, která již brzy přijdou.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalý princ a planeta Hudby

kolektiv autorů

Mladá fronta, 2012

Další dobrodružství Malého prince - DISKUZE

Počet reakcí: 3
  1. Tereza Zítková Tereza Zítková napsal:

    Tak to jsem ráda, že se líbí. Moje malá sestra si je zatím jen prohlíží a nechává si předčítat :-)

  2. Alena Badinová ABA napsal:

    Viděl jsem v televizi planetu hudby.Moc se mi líbila.

Napsat komentář