Zasoutěžte si o napínavý příběh o pomstě

pláž
V nové soutěži nakladatelství Host teď můžete získat Pláž utonulých – knihu, která nadchla Evropu.

Domingo Villar: Pláž utonulých

Jednoho podzimního rána zanese příliv na pláž malé rybářské vesnice na jihu Galície tělo námořníka, který má ruce svázané plastovým páskem. Inspektor Leo Caldas na tom zpočátku nevidí nic neobvyklého, sebevrazi si často svazují ruce, aby měli jistotu, že ve svém záměru uspějí. Ale na téhle mrtvole je něco zvláštního.

Zjistit pravdu však není jednoduché, protože místní jsou k cizincům velice nedůvěřiví. Inspektor musí proniknout do jejich uzavřené komunity a přimět nemluvné rybáře ke spolupráci, což mu jeho horkokrevný asistent vůbec neusnadňuje.  Při vyšetřování oba neustále narážejí na dvanáct let starý případ ztroskotané lodi a kapitána, který zmizel ve vlnách.

Pláž utonulých je napínavý  příběh o pomstě, který nadchl čtenáře v celé Evropě. Ožívá v něm zamlžená a zádumčivý Galície se svými plážemi, všudypřítomným křikem racků a hukotem moře. Domingo Villar popisuje svět svého dětství s velkou silou a vedle zajímavé zápletky přináší i vhled do života a myšlení místních lidí.

Pláž utonulých

Autor:  Villar, Domingo

Vazba: vázaná

Počet stran: 392

Cena: 269 Kč

ISBN: 978-80-7294-694-5

Knihu si můžete objednat zde.

Knihu vydalo nakladatelství Host.

O autorovi

Domingo Villar (*1971)

Autor pochází z Galície. Je tvůrcem filmových scénářů a spolupracuje na řadě publikací. Už od dětství je jeho život spojen se světem vinařství, pracuje také jako gastronomický kritik pro rádio Cadena SER. V roce 2006 vydal knihu Oči v barvě vody, v níž poprvé představil inspektora Lea Caldase. Pro velký úspěch o něm napsal i další kriminální román Pláž utonulých (2009). Jde o první autorovu knihu přeloženou do češtiny.

Vyhrajte s nakladatelstvím Host!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host jsme pro vás připravili soutěž o knihu Pláž utonulých. Zapojte se a odpovězte na jednoduchou otázku, vyhrát mohou dva z vás!

 

Soutěžit o knihu Pláž utonulých

můžete od 14. do 27. března 2013 na soutěžní stránce.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Nakladatelství Host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

www.nakladatelstvi.hostbrno.cz

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePláž utonulých

Villar, Domingo

Host, 2013

Zasoutěžte si o napínavý příběh o pomstě - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Iveta Pešková Ivča napsal:

    Kniha vypadá podle anotace skutečně lákavě, dobrým jménem by mohlo být i nakladatelství, které jí vydalo. Sice byla vydaná teprve nedávno – četl jste jí ale už někdo?

Napsat komentář