Soutěž o knihu nakladatelství Jota

nastroje temnoty
Nejmocnější rody skrývají ta nejděsivější tajemství! Zasoutěžte si o skvělou knihu z řady prvotřídních historických příběhů z georgiánské Anglie s detektivy amatéry!

Imogen Robertsonová: Nástroje temnoty

Thornleigh Hall, sídlo sussexského hraběte, dominuje svému okolí. Jeho dědic je nezvěstný a rodina, kdysi plná života, nyní sestává z ochrnutého starce, přivdané bývalé tanečnice a alkoholem nasáklého druhorozeného syna. Moc rodu ovšem přetrvává.

Impulsivní Harriet Westermanová, majitelka sousedního sídla, najde na okraji svého pozemku tělo zavražděného muže, který má u sebe prsten s pečetí Thornleighů. Zločin volá po spravedlnosti. Harriet přiměje ke spolupráci samotářského a podivínského anatoma Gabriela Crowthera.

Ve stejný den je ve svém londýnském obchodě s hudebninami zavražděn Alexander Adams, vdovec a otec dvou malých dětí. Po jeho smrti se příběh vrací zpátky do Sussexu a odhaluje hluboké tajemství, které už jednu rodinu zničilo a nyní ohrožuje i mnohé další.

Imogen Robertsonová ve svém debutu kombinuje napínavou atmosféru knih Daphne du Maurierové s  přesvědčivými detaily stylu Tess Gerritsenové, přesouvá se hned ze salonu do pitevny, hned z kavárny do venkovské krčmy. Obě hlavní postavy, Harriet Westermanová i Gabriel Crowther, mají vynikající postřeh a neotřelé názory, čímž vdechují tomuto strhujícímu historickému thrilleru opravdový život.

(Nejlepší na psaní je) když postavy začnou jednat samy za sebe a dělají věci, které by od nich člověk nečekal; a taky ty okamžiky, kdy vám přesně to pravé slovo spadne z ničeho nic z nebe a přistane přímo na tom správném místě ve větě.

Autorka

„Debut, který činí extrémně dobrý dojem… Robertsonová v něm s velkou vervou vypráví příběh o žárlivosti, nenasytnosti a krutosti mezi vyššími kruhy. Činí tak s lehkostí, a co je nejlepší, nezatěžuje při tom čtenáře přemírou suchého dějepisu.“

The Times

Poetické, okouzlující a do morku kostí nezapomenutelné čtení. Imogen Robertsonová je znamenitá spisovatelka a tato kniha je neobyčejný thriller.

Tess Gerritsenová

Vtip a energie – to dělá ze čtení (této knihy) čirou radost.

Literary Review

 

Nástroje temnoty

Autor: Robetsonová, Imogen

Počet stran: 384

Formát: 130 x 200 mm

Vazba: pevná s přebalem

Cena: 348 Kč

ISBN: 978-80-7462-066-9

Knihu Nástroje temnoty vydalo nakladatelství Jota.

 

O autorce

Imogen Robertsonová (* 1973 v anglickém Darlingtonu)

Studovala ruštinu a němčinu v Cambridgi, a než začala psát „na plný úvazek“, režírovala televizní a rozhlasové pořady. Píše také poezii. S počáteční částí Nástrojů temnoty – svého prvního románu – vyhrála v roce 2007 soutěž deníku Daily Telegraph „Prvních tisíc slov románu“. To ji inspirovalo k dokončení příběhu. V roce 2005 se jí dostalo také čestného uznání v Národní soutěži poezie. Žije v Londýně pohromadě se spoustou knih a violoncellem.

 

Vyhrajte knihu Nástroje temntoy!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota jsme pro vás připravili soutěž o knihu Nástroje temnoty. Zapojte se a odpovězte na jednoduchou otázku, vyhrát mohou tři z vás!

 

Soutěž o knihu Imogen Robertsonové Nástroje temnoty
běží od 28. ledna do 10. února 2013

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Nakladatelství Jota

Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi jedno z největších nakladatelství v České republice.

Publikace se soustředí v několika edičních řadách.

 www.jota.cz

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNástroje temnoty

Robertsonová, Imogen

Jota, 2012

Napsat komentář