Vše, co byste o westernu měli vědět

Tenkrat_na_zapade
Pokud milujete filmy, kde muži mají kolty pořádně nízko u pasu, dny tráví se sklenkou whiskey v zakouřených salónech a společnost jim dělají vnadné pistolnice, tak byste si neměli nechat ujít průvodce světovými westerny, Tenkrát na Západě.

Karel Jordán: Tenkrát na Západě

Pestrá historie i současnost populárního filmového žánru. Přehled klasické americké tvorby, kapitoly o italských spaghetti westernech, západoněmeckých mayovkách, indiánkách z DDR, Limonádovém Joeovi nebo socialistických easternech. Nechybí španělští, angličtí či francouzští pistolníci na plátnech kin, zhodnocení dopadu kovbojek na filmařskou generaci Q. Tarantina, ani to, co se před kamerami na Divokém západě právě děje.

Kniha nabízí řadu zajímavých informací, komentovanou hitparádu nejslavnějších snímků a profily nejdůležitějších herců, režisérů, scénáristů i skladatelů, definujících pojem western.

Od autora úspěšné monografie Můj bratr Vinnetou (Mladá fronta 2008).

Tenkrát na Západě

Autor: Jordán, Karel

Vazba: vázaná bez přebalu

Formát: 165 x 235 mm

Počet stran: 280

Cena: 349 Kč

ISBN: 978-80-204-2507-2

Knihu Tenkrát na Západě vydalo nakladatelství Mladá fronta.

O autorovi

Karel Jordán se narodil 11. listopadu roku 1952 v Praze. Živí se jako právník, šéfproducent a autor biografie Karla Maye, také publikuje v hudebních časopisech.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTenkrát na Západě
Český průvodce světovými westerny

Jordán, Karel

Mladá fronta, 2011

Napsat komentář