Získejte dramatický milostný román Ty proti mně

polibek
Nejen láska Romea a Julie byla vystavena nemalým zkouškám, i Mickey a Ellie se setkávají s řadou protivenství. Dokáže jejich láska překonat znásilnění a sociální rozdíly?

Jenny Downhamová: Ty proti mně

Milostný příběh Mikeyho a Ellie, odehrávající se v současném anglickém maloměstě, v mnohém připomíná protivenství, jimž byli vystaveni Romeo a Julie. Jejich rodiny se nalézají na protikladných pólech sociálního žebříčku. Zatímco osmnáctiletý Mikey se musí starat o své dvě mladší sestry i zoufalou, osamělou matku a vydělávat na jejich holé živobytí, sedmnáctiletá Ellie žádné takové starosti nezná, neboť je dívkou z lepší a dobře situované rodiny. Za normálních okolností by se ti dva nikdy ani nepotkali. Když se ovšem Elliin bratr dopustí na Mikeyho sestře násilného trestného činu, vydá se Mikey svou potupenou sestru pomstít – a nečekaně potká právě Ellie.

Dramatický a mnohovrstevnatý příběh zrcadlí řadu problémů dnešní společnosti. Má člověk, jehož životní postavení je založeno na tom, že je schopen vydělat víc peněz než ostatní, právo chovat se nemorálně? Má oběť zločinu šanci ubránit se proti přesile pachatelových právníků? Dokáže se Ellie ve jménu lásky postavit na stranu pravdy a spravedlnosti, i když tím vystaví bratra vězení a sebe i celou rodinu ostouzení?

Už ve svém prvním románu Ještě než umřu (Eroika 2010), který se stal mezinárodním bestsellerem, prokázala autorka velkou schopnost vystihnout vnitřní život svých mladých hrdinů nacházejících se v mezní situaci. A to nikoliv psychologizováním, nýbrž prostřednictvím dialogů a takovou výstavbou příběhu, která čtenáře vtahuje do spoluprožívání daných dilemat či těžko řešitelných situací. V románu Ty proti mně nejenže tuto schopnost potvrdila, ale svůj přístup rozvinula o závažné sociální a mravní otázky.

 

Ty proti mně

Vydalo nakladatelství Eroika

Autorka: Jenny Downhamová

Počet stran: 252

Vazba: vázaná

Překladatelka: Kateřina Lipenská

Rok vydání: 2012

Číslo vydání: 1.

ISBN: 978-80-87409-12-1

Cena: 280 Kč

Knihu si můžete objednat například zde.

 

O autorce:

Jenny Downhamová (nar. 1964) je britská spisovatelka žijící v Londýně. Původně se věnovala divadlu. Jako herečka působila sedm let v divadelní společnosti zaměřené na práci s komunitami mladých lidí v různorodých prostředích – ve věznicích a nápravných zařízeních, v nemocnicích, v mládežnických klubech a na sídlištích. Po narození druhého dítěte herectví opustila a tvůrčím prostorem se jí stalo psaní. I zde svůj zájem směřuje k dospívajícím lidem. Její první román Ještě než umřu ale není jen o životě dívky na pomezí dospělosti. Je především příběhem, který nás nutí přemýšlet nad tím, nakolik svůj život prožíváme naplno.

 

Vyhrajte knihu Ty proti mně!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Eroika jsme pro vás připravili soutěž o knihu Ty proti mně. Zapojte se do ní, najděte odpověď na jednoduchou otázku a správně si tipněte. Vyhrát mohou tři z vás!

Soutěž o knihu Jenny Downhamové Ty proti mně běží od 13. září do 26. září 2012.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

 

Nakladatelství Eroika

Nakladatelství Eroika vydává prozaická díla současných ženských autorek. Od svého založení v roce 1998 publikovalo přes sto titulů.

V nabídce lze najít celé spektrum kvalitní beletrie psané ženami s důrazem na postavení ženy v současnosti. V knižní produkci jsou zastoupeny žánry a oblasti: humoristický román, psychologický román, erotika, detektivka, vzpomínková próza či feministicky zaměřená literatura. Vedle původní české beletrie vydává nakladatelství i kvalitní zahraniční literaturu.

V seznamu jmen českých autorek najdeme jména jako Irena Obermannové, Martina Formanová či Lenka Procházková, a zkušené prozaičky jako Blanka Kubešová či Eva Michorová.

Literatura z nakladatelství Eroika je určena všem čtenářům, avšak zajisté mezi nimi převažují ženy. Naše čtenářky jsou především moderní emancipované ženy se zájmem nejen o partnerské a mezilidské vztahy, ale i o kulturu a umění.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTy proti mně

Downhamová, Jenny

Eroika, 2012

Napsat komentář