Nejen Mařenka se může naučit říkat Ř!

marenka uz rika r - nahled
Mařenka už říká Ř! je vynikající publikace zaměřená na dětskou komunikaci od speciální pedagožky a logopedky Ester Staré a ilustrátora Milana Starého, autorů úspěšných knih Žežicha se neříká a Žvanda a Melivo.

Ester Stará: Mařenka už říká Ř!

Výslovnost, slovní zásoba, grafomotorika a další úkoly nejen pro předškoláky

Bohatě ilustrovaná knížka dobře poslouží rodičům a učitelům k ověření úrovně výslovnosti a vyjadřovacích schopností mladších dětí. Hravé rozšiřující úkoly z oblasti grafomotoriky, zrakového rozlišování, početních představ i logických úvah jsou vhodné nejen pro předškoláky. Děti se seznámí se všemi písmeny české abecedy, naučí se řadu nových básniček, budou vyprávět příběhy podle komiksového scénáře, zahrají si hru a popovídají si o různých tématech, která jim nabídnou nápadité ilustrace.
Úkoly nemusí mít jediné správné řešení. Jsou spíš záminkou k rozhovoru, vyjádření názoru. Hlavním cílem knihy je především se dobře a hezky česky bavit.
Kniha Mařenka už říká Ř! vychází v nové edici Políčko, určené dětem, rodičům i učitelům.

 

Mařenka už říká Ř!Výslovnost, slovní zásoba, grafomotorika a další úkoly nejen pro předškoláky

Vydalo nakladatelství 65.pole

Autor: Ester Stará

Ilustroval: Milan Starý

Návrh obálky: Milan Starý a Ester Stará

Grafická úprava: Ester Stará

Cena: 279 Kč

Vazba: vázaná

Formát: 205 x 280 mm

Počet stran: 96
Rok vydání: 2012

ISBN: 978-80-87506-08-0

Edice: POLÍČKO – svazek 1


Knihu si můžete objednat například zde.

 

O autorech:

Mgr. Ester Stará vystudovala PedFUK v Praze, obor logopedie, surdopedie. Pracuje jako speciální pedagog logoped na ZŠ v Praze 8 a v Karlínském centru pro školáky.  Je autorkou knih zaměřených na komunikační dovednosti dětí Žežicha se neříká a Žvanda a Melivo. Dále napsala pohádky A pak se to stalo! a Chrochtík a Kvikalka na cestě za blýskavým prasátkem. Za knihu A pak se to stalo! získala ocenění White Raven 2011, které každý rok uděluje Internationalen Jugendbibliothek v Mnichově, a Cenu nakladatelství Albatros za autorský projekt. Je vdaná a má tři syny.

Mgr. Milan Starý vystudoval PedFUK v Praze, obor český jazyk, výtvarná výchova. Ilustruje knihy pro děti i dospělé. Spolupracuje s předními českými nakladatelstvími a periodiky. Je členem Klubu ilustrátorů dětské knihy. Za knihy ze série Pachatelé dobrých skutků obdržel ocenění SUK 2009 – Cena ministryně školství, tělovýchovy a mládeže a SUK 2010 – Cena Noci s Andersenem. Je ženatý a má tři syny.

 

Vyhrajte knihu Mařenka už říká Ř!

Ve spolupráci s nakladatelstvím 65. pole jsme pro vás připravili soutěž o knihu Mařenka už říká Ř! Přečtěte si rozhovor s autorkou knihy, najděte odpověď na jednoduchou otázku a správně si tipněte. Vyhrát mohou tři z vás!
Soutěž o knihu Ester Staré Mařenka už říká Ř! běží od 10. září do 23. září 2012

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Nakladatelství 65. pole

Nakladatelství 65. pole bylo založeno v roce 2007, sídlí v Praze. Soustřeďuje se zejména na vydávání knih nových autorů. Vydává beletrii (edice TAH), populárně naučné knihy, životopisy a dětskou literaturu (edice Políčko). Mimořádný úspěch zaznamenalo s knihou Tomáše Sedláčka Ekonomie dobra a zla.
Název nakladatelství byl inspirován počtem šachovnicových polí (64). Symbolizuje překvapení, přesah, nečekanost, ale také humor či recesi. Zatímco na černých a bílých polích zuří nelítostný boj, 65. pole je místem, kde si člověk může v klidu odpočinout u dobré knihy.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMařenka už říká Ř!
Výslovnost, slovní zásoba, grafomotorika a další úkoly nejen pro předškoláky

Stará, Ester

65. pole, 2012

Napsat komentář