Cestování za dobrem

princ
Další díl komiksové série o Malém Princi na sebe nenechal dlouho čekat. Tentokrát společně s Princem a Liškou navštívíme planetu Ohnivého ptáka.

Série, která se inspirovala animovaným seriálem a scénářem, jenž stvořil Julien Magnet, pokračuje druhým dílem, který se jmenuje Malý princ a planeta Ohnivého ptáka. Kniha vyšla v nakladatelství Mladá fronta v polovině roku 2012. O překlad se postarala, jako tomu bylo i u prvního dílu, Lucie Šavlíková.

Při honbě za Hadem se Malý princ s Liškou tentokrát ocitnou na planetě, která je zpustlá a sežehlá od ohně. Obyvatelé, kteří přežili, žijí na obří visuté lastuře. Lidé si myslí, že za vše může Ohnivý pták, který se dřív staral o dobro planety a najednou se obrátil proti nim.

K tomuto názoru došli díky jejich mladému králi, který je vehementně přesvědčuje a ubezpečuje své obyvatelstvo v tom, že se brzy zase vše obrátí k lepšímu. Má totiž v plánu ptáka zabít.

Malý princ ale tuší zradu a myslí si, že za vše může lstivý Had, který našeptává králi nesmysly. Tato příšera ohrožuje dobro v celém vesmíru, a tak Princ musí rychle zasáhnout, aby celá planeta nelehla popelem.

Na pomoc má s sebou svou věrnou přítelkyni Lišku, jež je mu vždy oporou a dobrým rádcem. I na planetě se najdou lidé, kteří touží po míru a klidu, a zároveň se nebojí zasáhnout a postavit se zmatenému králi, jenž vede své království do záhuby. Rádi také pomohou našim hrdinům v boji proti Hadovi a jeho zlým myšlenkám.

Malý princ udělá vše, co má, a touží po odpočinku. Had je však stále na útěku a chystá se zničit další nic netušící planetu. Vydejte se proto na další dobrodružství s tímto malým chlapcem, který se ničeho nebojí a touží jen po dobru a spravedlnosti.

Ve vyprávění samozřejmě nechybí nepostradatelné kouzelné věci, které Malý princ vlastní. Jeho kouzelný plášť i zápisník ho zase zachrání ve svízelné situaci. Ale bohužel jsou zde i Černé myšlenky, které poslouchají svého mocného pána Hada, jenž netouží po ničem jiném, než aby sprovodil Malého prince ze světa. A tak si musí Princ dát velký pozor, protože je tento protivník velice chytrý a lstivý.

Na konci knihy se nachází kratší komiks od komiksového tvůrce Teba, který tentokrát zavede své čtenáře na planetu plnou nezdravých jídel a vysvětlí dětem, proč by je neměly jíst. Liška, která miluje dobré jídlo a pití, si ale tento výlet užije s velkou parádou.

Druhý díl je stejně dobrý jako ten první. Krásné ilustrace a krátké texty psané tiskacími písmeny. I začínající čtenář zajisté nebude mít problém přečíst si tento povedený příběh.

Doporučuji komiks všem začínajícím malým čtenářům, jenž se teprve s tímto hrdinou seznamují, ale i starším dětem, které už Malého prince znají a chtějí se o něm dovědět více. Tento malý chlapec totiž rozhodně stojí za to, aby ho poznalo co nejvíce dětí z celého světa. Třeba v něm některé naleznou svůj vzor a budou chtít být stejně odvážné a spravedlivé. A když ne, tak si alespoň přečtou krásný příběh, který v sobě má kouzlo, jež okolo sebe umí vytvořit jen dobré vyprávění. A tím rozhodně Malý princ je, to vám mohu zaručit.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalý princ a planeta Ohnivého ptáka

Mladá fronta, 2012

Napsat komentář