Zahrajte si o knihu věnovanou známým neobjasněným případům

nejslavnejsi-odlozene-pripady-perex
Přestože kriminalistické a vědecké metody jsou dnes na vysoké úrovni, stále existují případy, se kterými si ani ostřílení detektivové neví rady. Kniha Johna D. Wrighta vám připomene ty nejznámější z nich od Jacka Rozparovače až po současné zločiny.

Případ odložen

Vzrušující kompendium skutečného zločinu zkoumá více než 50 různorodých kriminálních případů, které zůstávají i přes usilovnou snahu vyšetřovatelů nevyřešené.

Jack Rozparovač a Zodiac. Únos malé Madeleine McCannové. Loupež 22 milionů liber v Britské bance v Bejrútu. Všechny tyto kauzy mají jedno společné – nikdy nebyly objasněny. Kniha Nejslavnější odložené případy (Famous Cold Cases) představuje na základě dokumentace více než 50 těchto nevyřešených trestných činů, je uspořádána chronologicky a doplněna o zajímavosti z vyšetřování.

Každá kapitola se zaměřuje na konkrétní trestnou činnost, od vražd, včetně politických, až po únosy, loupeže a podvody. Mezi notoricky známé případy patří vražda JonBenét Ramseyové, pátrání po šéfovi Teamsteru Jimmym Hoffovi, velkolepý útěk únosce D. B. Coopera, atentát na pákistánskou vůdkyni Bénazír Bhuttovou nebo otrava Alexandra Litviněnka v Londýně. Tato poutavá kniha vás zve k přezkoumání každého případu, analýze důkazů a pokusu zjistit nejpravděpodobnějšího viníka.

 

Nejslavnější odložené případy

Autor: John D. Wright

Vydalo: nakladatelství Zoner Press
Překlad: Petr Kovařík
Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2023
ISBN: 978-80-7413-579-8

Přečtěte si více o knize Nejslavnější odložené případy, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Zoner Press. Navíc si můžete také prohlédnout krátkou ukázku.

Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantasy žánr v edici Zoner Fantazie a populární publikace s japonskou mangou a komiksy, které vychází pod logem Zoner Manga. Pro vydavatelství jsou velmi inspirativní webové diskuse, názory, tipy a přání čtenářů, které probíhají na Facebooku Manga Zoner, kde jsou stále nové aktuální informace.

 

Ukázka z knihy

Jedna z nejstarších amerických konspiračních teorií se týká smrti Karen Silkwoodové při automobilové nehodě 13. listopadu 1974. Osmadvacetiletá Silkwoodová pracovala v továrně na plutonium poblíž Oklahoma City a jako odborová aktivistka si stěžovala na nebezpečné pracovní podmínky. V osudný den jela sama předat reportérovi deníku The New York Times nějaké materiály. Auto náhle sjelo z dálnice a narazilo do betonové zdi. Žádné dokumenty se v něm kupodivu nenašly. Představitelé odborů si najali nezávislého vyšetřovatele nehody, který na zadním blatníku její hondy objevil důlek a stopy po smyku na vozovce. Dospěl k závěru, že Silkwoodová byla ze silnice vytlačena jiným vozem. Oklahomská dálniční hlídka případ označila za nehodu.
Ani důkladné vyšetření autonehody ale nemusí vést k ukončení všech podezření. Po smrti princezny Diany v pařížském tunelu v roce 1997 francouzské a britské vyšetřování obvinilo z nehody opilého šoféra. Mohamed Al-Fayed, jehož syn Dodi zemřel spolu s Dianou, dodnes tvrdí, že byli zavražděni, protože se jí chtěl zbavit britský establishment.

 

O autorovi

John D. Wright je americký autor a editor žijící v Anglii. V Londýně působil jako reportér pro časopisy Time a People, kde se věnoval politice a zločinu. Je autorem několika historických knih, včetně Oxford Dictionary of Civil War Quotations a The Routledge Encyclopedia of Civil War, Crime Investigation a Unsolved Crimes. Je držitelem titulu Ph.D. v oboru komunikace na University of Texas.
(Zdroj informací: nakladatelství Zoner Press)

 

Vyhrajte knihu Nejslavnější odložené případy

Kdo nejpravděpodobněji mohl být Jackem Rozparovačem, kdo měl největší zájem na smrti Alexandra Litviněnka, nebo kam zmizela malá Madeleine McCannová, jejíž tělo ani po více než patnácti letech nenašlo? Nejen na tyto otázky se snaží najít odpovědi John D. Wright ve své knize, ve které se zabývá více než 50 kriminálními případy. Najdete zde únosy, vraždy, loupeže a další zločiny, které spojuje jedno – i přes usilovnou snahu vyšetřovatelů zůstávají nevyřešené.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Zoner Press vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Nejslavnější odložené případy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nejslavnější odložené případy
probíhá od 27. října do 9. listopadu 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Nejslavnější odložené případy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNejslavnější odložené případy
Více než 50 neobjasněných zločinů

Wright, John D.

Zoner Press, 2023

Zahrajte si o knihu věnovanou známým neobjasněným případům - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. hananika hananika napsal:

    Dobrý den, dneska jsem si vyzvedla balíček s vyhranou knížkou Nejslavnější odložené případy. Vypadá parádně, už se těším, až se začtu. Děkuji! :)

Napsat komentář