Získejte román o hledání naděje v překrásné horské krajině

horke-vafle-a-ledove-koupele-perex
Když se Helena dozví, že její manžel udržuje už dva roky poměr s kolegyní, rozhodne se odjet daleko do hor v Härjedalenu. Ačkoliv je pro ni samota nejdříve peklo, brzy si uvědomí, že vlastně celý život chtěla dělat něco úplně jiného než doposud.

Léčba zlomeného srdce

Helena chystá večeři na oslavu narozenin svého muže, když vtom jí zavolá kolegyně ze školy a oznámí jí, že má s jejím manželem už dva roky vztah.  Heleně se zhroutí celý svět, protože ji zradil ten, komu věřila ze všech nejvíc. Učiní zásadní rozhodnutí, odejde z města, opustí svůj zažitý stereotyp a odstěhuje se na samotu do hor v Härjedalenu. Ocitá se v pekle samoty, tíživých vzpomínek z minulosti i strachu z budoucnosti. Postupně však nachází sama sebe, a když se posléze seznámí s mladou energickou dívkou Louise, které začne pomáhat v horské kavárně, uvědomí si, že vlastně celý život chtěla dělat něco úplně jiného než doposud.

 

Horké vafle a ledové koupele

Autorka: Karin Härjegard

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Edita Petrásová
Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2023
ISBN: 978-80-7625-296-7

Přečtěte si více o knize Horké vafle a ledové koupele, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je Metafora vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada.

 

Ukázka z knihy

Vzpomínám si. Sven se strašně opil. Ti lidi tam byli nudní a jediné, co jsem si přála, bylo jít domů.
„No, a byla tam Pia. Byla tenkrát mezi námi nová, seděli jsme vedle sebe a začali si povídat o práci a… Vzpomínám si, že byla veselá a pořád se smála. Ne jako ve škole, kde je taková trochu nevýrazná.“ Postaví se k oknu. Pořád prší. „Oba jsme byli dost opilí. Já vím, že to není omluva, ale šel jsem pak k ní.“
Je mi zle a zvedne se mi žaludek. Potichu zasténám.
„Myslela jsem si, že se máme dobře, Martine. Že máme spolu hezký život, nebo ne?“
„Máme se moc dobře, Heleno. Miluju tě nejvíc na světě.“
„A?“
Poprvé zaváhá a hledá vhodné slovo.
„A to s Piou s námi nemá nic společného… Tebe se to nikdy nemělo týkat. Ona je jen… S ní spím, to není žádný vztah.“
Napřímím se a nevěřícně na něj zírám.
„Jsi to opravdu ty? To je proti všem tvým zásadám. Jen s ní spíš. Co je tohle sakra za přístup?“
Křičím na něj, až se mi zlomí hlas. (str. 15)

 

Vyhrajte knihu Horké vafle a ledové koupele

Útěk do hor v Härjedalenu byl pro Helenu zpočátku peklem, protože ji tížily vzpomínky na minulost, a především obavy z budoucnosti. Co si počne bez manžela a jak se nejlépe vyrovnat s jeho zradou a tím, že měl poměr s její kolegyní Piou? Pomůže jí drsné počasí, chození po horách, smažení vaflí a koupání v ledových jezerech najít znovu naději? To si přečtěte v románu Karin Härjegard.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Horké vafle a ledové koupele vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Horké vafle a ledové koupele
probíhá od 17. do 30. října 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Horké vafle a ledové koupele

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHorké vafle a ledové koupele

Härjegard, Karin

Metafora, 2023

Napsat komentář