Vyhrajte zpověď bývalé supermodelky Pavlíny Pořízkové

pavlina-porizkova-no-filter-perex
Zajímá vás, jaké to je být úspěšnou supermodelkou, objevovat se na obálkách časopisů či v reklamách a navštěvovat nejprestižnější večírky i akce? Pavlína Pořízková toto vše prožila a nyní se rozhodla svůj život popsat bez příkras a retuší.

O životě s odzbrojující upřímností

Pavlína Pořízková se narodila a prožila dětství v komunistickém Československu. Když jí byly tři roky, uprchli její rodiče před režimem do Švédska a trvalo šest let, než se mohli s malou dcerou znovu shledat.

Pavlínin půvab a krása brzy oslovily západní modelingové agentury. V roce 1984 se poprvé objevila na obálce módního časopisu Sports Illustrated, v roce 1989 uzavřela smlouvu s kosmetickou společností Estée Lauder. Její tvář byla všude. V magazínech, reklamách, ve filmu. Při natáčení videoklipu k písni Drive kapely The Cars se potkala se zpěvákem Ricem Ocasekem, do kterého se bezhlavě zamilovala. Jemu bylo čtyřicet, jí teprve devatenáct.

Následující desetiletí s sebou přinesla svatbu, mateřství a počátky v roli spisovatelky. Po třech dekádách se manželství rozpadlo, dostavily se pocity smutku, osamění, odloučení a nakonec rozvod. Po manželově smrti – a po odhalení hluboké zrady – ohromila své fanoušky odzbrojující upřímností, když se rozhodla sdílet na Instagramu svůj strach a zranitelnost.

Tato kniha je vyznáním zralé ženy, jež otevírá témata stárnutí, zármutku, krásy, komplikovaných vztahů, ale i sebelásky a hledání smyslu života. V esejích odhaluje svoji duši a sdílí životní lekce, které ji mnohému naučily.

Celý život ji lidé pozorovali, je na čase, aby jí začali také naslouchat.

 

Pavlína Pořízková. No filter

Autorka: Pavlína Pořízková

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Tereza Suchá
Počet stran: 224
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2023
ISBN: 978-80-7689-150-0

Přečtěte si více o knize Pavlína Pořízková. No filter, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Nezapomeňte si také prohlédněte několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Byla jsem zvyklá prodávat zboží. Moje fotky a videa byly nevybíravě upravovány, aby co nejlépe předvedly to, co jsem právě prodávala. V očích veřejnosti jsem byla jen uměle vytvořeným obrazem, nikoli skutečným člověkem. Musím přiznat, že mi rozhodně nebylo nepříjemné, když jsem byla označována za jednu z nejkrásnějších žen světa. Cítila jsem se ale jako předmět ve světě ticha. Mé skutečné já nemělo žádný hlas.
Stejně tak jako většina mé generace, i já jsem byla nově vznikajícími sociálními sítěmi zpočátku fascinována a zároveň i vyvedena z míry. Založila jsem si účet na Facebooku, kde jsem s rodinou a přáteli vedla debaty o politice, a následně jsem objevila Twitter. Nakonec jsem podlehla naléhání blízkého přítele a přidala jsem se i na Instagram.
Instagram byl pro mě ze začátku velkým šokem. Veškeré příspěvky musely mít vizuální podobu; vždy musely obsahovat nějaký obraz nebo fotku. Jelikož jsem se modelkou stala už v patnácti, byla jsem na pózování pro fotografy zvyklá. Nikdy jsem ale fotky netvořila, nikdy jsem neměla možnost vybírat, které budou zveřejněny. (str. 22)

 

Vyhrajte knihu Pavlína Pořízková. No filter

Narodila se v Československu, část dětství prožila ve Švédsku, když jí úřady v roce 1975 konečně povolily tam odjet za rodiči, a brzy se procházela po přehlídkových molech po celém světě. Půvab a krása Pavlíny Pořízkové oslovily modelingové agentury nejen v Evropě, ale také v Americe, kde se stala nejmladší modelkou na obálce Sports Illustrated. Po smrti manžela a odhalení jeho hluboké zrady se bývalá supermodelka rozhodla začít sdílet pravdu o svém životě bez příkras a filtrů a svou brutální upřímností ohromila nejen fanoušky na sociálních sítích, ale také čtenáře své biografické knihy, ke kterým se můžete přidat i vy.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Pavlína Pořízková. No filter vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pavlína Pořízková. No filter
probíhá od 11. do 17. června 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Pavlína Pořízková. No filter

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePavlína Pořízková. No filter
To dobré, to špatné a to krásné

Pořízková, Pavlína

Jota, 2023

Vyhrajte zpověď bývalé supermodelky Pavlíny Pořízkové - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. sylver napsal:

    Dobrý den. Knia dorazila dnes v pořádku. Děkuji

Napsat komentář