Vyhrajte historický fantasy román ze středověkého Ruska

srdce-tajgy-perex
Moskevské velkoknížectví sílí a rozšiřuje se směrem na východ. Zde však, pod příkrými svahy hor, žijí malé uralské národy, které jsou za svou svobodu a nezávislost odhodlány bojovat. Vydejte se v historickém románu Alexeje Ivanova do srdce tajgy.

Nezvratnost osudu

Píše se rok 1455. Moskevské velkoknížectví sílí, pohlcuje okolní území a rozšiřuje se směrem na východ – tam, kde se pod svahy Uralu rozkládá jiný, prastarý a děsivý svět. Nad vrcholky Kamenného pásu září pichlavá pohanská souhvězdí, temena vrchů se ježí palisádami hradišť, ze země ční nespočetné modly a v černých hlubinách hvozdů se dosud ukrývají podivné bytosti…

Srdce tajgy je velkolepá historická freska s nádechem pohanské i křesťanské mystiky: skutečná brána do jiných, téměř zapomenutých dob. Především se však jedná o příběh lidí, kteří neochvějně – byť nezřídka marně – čelí osudu a jeho nezvratnosti.

Román se téměř ihned po vydání v roce 2003 stal zásadní událostí na poli ruské literatury. Získal řadu ocenění a jeho autor se okamžitě zařadil k nejuznávanějším ruským spisovatelům současnosti.

České vydání je opatřeno doslovem Michala Kováře, v němž objasňuje historické souvislosti románového příběhu a přibližuje méně známé události ruských dějin.

 

Srdce tajgy

Autor: Alexej Ivanov

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Konstantin Šindelář
Počet stran: 624
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2022
ISBN: 978-80-275-1124-2

Přečtěte si více o knize Srdce tajgy, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Šaman sebou škubl, probral se, potřásl hlavou v huňaté čepici a rozezvonil rolničku. Karavana přicházela k Opuštěnému hradišti. Z bažinatého okraje lesa se otevíral výhled na celé Mrtvé Smrčí. Obrovská hora, připomínající medvěda, byla porostlá mohutnými stromy, všechny tyto stromy ale zemřely a nyní stály suché a holé, bez kůry a jehličí. V záři zapadajícího slunce celý neživý les zežloutl, takže vypadal jako vyřezaný z mamutoviny. Na úpatí hory se černalo Opuštěné hradiště s jedním okrajem zanořeným v bažině. Kníže si ho prohlížel skrze řídký porost neduživých stromků a zároveň za jízdy odháněl komáry smrkovou větévkou.
Valy, z nichž vyčnívaly křivé zuby dřevěné palisády, obrostly neprostupnými houštinami maliníku, které zešedly pod vrstvami pavučin. Stavení se zbortila. Z vlhkých jam vykukovaly oslizlé, prohnilé klády. Po celém hradišti se jako hejno ptáků rozletěly útlé břízky. Mezi jejich bílými kmeny se černaly nachýlené ochranné modly, až po krk obalené plísní. Všude nestydatě zářily rudé muchomůrky a na ztrouchnivělých pařezech se chvěly trsy prašivek. (str. 12)

 

Vyhrajte knihu Srdce tajgy

Vydejte se v čase zpět do 15. století a začtěte se do historického fantasy románu ze středověkého Ruska od Alexeje Ivanova, kterého kniha Srdce tajgy ihned po vydání katapultovala mezi nejuznávanější ruské autory současnosti. Čeká na vás příběh o nezvratnosti osudu a odvaze bojovat za vlastní svobodu a nezávislost.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Srdce tajgy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Srdce tajgy
probíhá od 26. března do 1. dubna 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 historické fantasy romány Srdce tajgy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSrdce tajgy

Ivanov, Alexej

Host, 2022

Napsat komentář