Vyhrajte pohled do uzavřené komunity Pastýřů

komunita-zmizelych-perex
Travis Wren má talent, díky kterému dokáže najít pohřešované osoby. Hledání Maggie St. Jamesové se mu však stane osudným, protože během něj sám zmizí. Kam se poděl? A jak s jeho zmizením souvisí opuštěné auto, které o několik let později nalezne Theo?

Zlo za hranicí komunity

Travis Wren má neobvyklý talent – dokáže najít jakoukoliv pohřešovanou osobu. Najímají si ho rodiny, které už vyčerpaly všechny možnosti. Aby Travis dokázal zmizelou osobu najít, potřebuje pouze jeden předmět, který jí patřil. Když začne pátrat po Maggie St. Jamesové, populární autorce temných a strašidelných knih pro děti, dostane se až na místo, o kterém si většina lidí myslela, že je pouze smyšlené. V něm přebývá odloučená komunita, která si říká Pastýři. Založili ji lidé toužící po jednodušším způsobu života. Chvíli poté, co Travis místo objeví, zmizí. Stejně jako Maggie…

O několik let později nalezne Theo, muž, který v komunitě strávil celý dosavadní život, za jejími hranicemi opuštěné auto. Komunu ale nemá nikdo opouštět a za hranice není dovoleno vstupovat. Snaha zjistit pravdu o všem, co se děje kolem nich, vede k odhalení tajemství, která před sebou Theo, jeho žena Calla a její setra Bee skrývají. Tajemství, která potvrzují, že jejich dokonalý a izolovaný svět není tak bezpečný, jak si mysleli – neboť temnota má mnoho podob.

 

Komunita zmizelých

Autorka: Shea Ernshawová

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Tereza Suchá
Počet stran: 352
Vazba: pevná
Vydáno: 2/2023
ISBN: 978-80-7689-058-9

Přečtěte si více o knize Komunita zmizelých, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A prohlédněte si také náš článek nebo několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Natáhnu se pro batoh na sedadle spolujezdce a vytáhnu malý stříbrný přívěsek. V uších mi začíná hučet. Přívěsek má tvar malé knihy s tenkými kovovými stránkami a rovným hřbetem a není o nic větší než nehet na malíčku.
Když mi ho Maggiini rodiče dávali, vysvětlili mi, že byl zavěšený na řetízku, který Maggie nikdy nesundávala. Na řetízku bylo celkem pět přívěsků – pět malých, stříbrných knih – jedna za každou knihu ze série o Liščí oháňce. Každá měla na přední straně vyryté číslo.
V ruce držím číslo tři.
Přívěsek našla policie pár metrů od kufru Maggiina auta. Byl to jediný náznak možného zápasu. Někdo mohl vytáhnout kopající a škrábající Maggie z auta a během rvačky jí mohl být přívěsek stržen z řetízku a zapadl pak do štěrku vedle silnice. Nenašla se ale žádná vlasová vlákna, ulomené nehty, nic, co by tuto teorii podpořilo.

 

Vyhrajte knihu Komunita zmizelých

Aby Travis Wren dokázal vypátrat zmizelou osobu, stačí mu k tomu jediný předmět, který jí patřil. Právě jeho pátrání ho přivede až do míst, o kterých si většina lidí myslela, že nemohou existovat – do odloučené komunity Pastýřů. Chvíli poté však Travis sám zmizí. Když jeden z celoživotních členů komunity nalezne o několik let později za jejími hranicemi opuštěné auto, přiměje ho to k pátrání po tom, co se v jejich izolovaném světě skutečně děje. Zjistí také, co se stalo s Travisem Wrenem?

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Komunita zmizelých vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Komunita zmizelých
probíhá od 19. do 25. března 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Komunita zmizelých

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKomunita zmizelých
Zlo se skrývá za hranicí

Ernshawová, Shea

Jota, 2023

Vyhrajte pohled do uzavřené komunity Pastýřů - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Alena napsal:

    Dobrý den, děkuji za vyhranou knihu Komunita zmizelých.

Napsat komentář