Zasoutěžte si o skutečný příběh nacistické operace Long Jump

teheranska-operace-perex
Roku 1943 byl vytvořen speciální tým příslušníků SS, jehož úkolem bylo zlikvidovat v šibeničním termínu hned tři hlavy státu. Kdyby tehdejší operace dopadla úspěšně, mohla zcela změnit dějiny lidstva…

Operace, která mohla změnit historii

Howard Blum přichází s knihou literatury faktu, která je stejně strhující a napínavá jako dobrý thriller: jedná se o skutečný příběh nacistického spiknutí s cílem zabít za druhé světové války vůdce Spojených států, Velké Británie a SSSR. Úkolem atentátníků bylo zabít tři nejdůležitější a nejpřísněji střežené muže světa. Sami atentátníci pak byli speciálně vycvičený tým v čele se zabijákem známým jako nejnebezpečnější muž v Evropě. V sázce nebylo nic menšího než budoucnost svobodného světa.

Píše se rok 1943 a tři spojenečtí vůdcové – Franklin D. Roosevelt, Winston Churchill a Josif Stalin – se poprvé setkávají na přísně tajné konferenci v Teheránu. Němci věří, že by případná nová sestava spojeneckých vůdců mohla být ochotna po skončení války uzavřít pro nacisty přijatelnější mír. A tak začíná operace Long Jump, jejíž cílem je zavraždit Roosevelta, Churchilla a Stalina. Během krátké doby je sestaven speciálně vybraný tým zabijáků. Na splnění odvážného úkolu mají šest dní. Mike Reilly, šéf ochranky amerického prezidenta nemá prostor na chyby a musí překonat své podezření a instinkty, aby ve spolupráci se sovětským agentem z NKVD zachránil tři nejmocnější muže světa.

 

Teheránská operace

Autor: Howard Blum

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Lumír Mikulka
Počet stran: 384
Vazba: pevná
Vydáno: 1/2023
ISBN: 978-80-7689-055-8

Přečtěte si více o knize Teheránská operace, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A prohlédněte si také náš článek nebo několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Teheránská operace

V roce 1943 se v Teheránu konala přísně tajná konference, na níž se sešli tři spojenečtí vůdcové. A právě v této události viděli nacisté svou příležitost, jak zvrátit poválečnou situaci ve svůj prospěch. Noví vůdci by totiž po skončení války mohli být ochotni uzavřít pro nacisty přijatelnější mír. Okamžitě je proto sestaven speciální tým příslušníků SS, spuštěna přísně tajná operace s názvem Long Jump a šéfovi ochranky amerického prezidenta se sovětským agentem z NKVD začíná perných šest dní, během kterých musí zachránit tři nejmocnější muže světa.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Teheránská operace vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Teheránská operace
probíhá od 5. do 11. března 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 historické knihy Teheránská operace

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTeheránská operace

Blum, Howard

Jota, 2023

Napsat komentář