Nikdy není pozdě

Pece-o-lasku-nahled
Máte pocit, že váš vztah zevšedněl a už vám nic nedává? Zlomili jste nad svým partnerem hůl a chce se vám odejít? Ještě to nevzdávejte!

Na nápravu vztahu, jeho oživení či znovuvzkříšení není totiž nikdy pozdě! To vám potvrdí i autorka knihy Péče o lásku Karolina Rauschertová. Autorka blogu umenimilovat.cz s přezdívkou Loverotika se již přes dvacet let intenzivně zabývá láskou a vše, co dosud pochopila, naučila se a vyzkoušela, shromáždila právě do publikace s názvem Péče o lásku.

Možná už jste četli plno psychologických příruček a měli z nich pocit, že nic neděláte správně, a že pokud se nenaučíte právě tuto jednu věc, nikdy nebudete ve svém vztahu šťastní. Pak prosím tuto subtilní knihu nezavrhujte předem. Ač je autorka vystudovaná psycholožka, nijak se vás v ní nesnaží „umlátit“ svým pohledem na věc. Naopak: přichází k vám z pozice obyčejné ženy, manželky a matky a předkládá velké množství tipů, podnětů a nápadů, jak zlepšit fungování vztahu.

Své znalosti načerpala v průběhu let z mnoha děl renomovaných světových psychologů. Ověřila je v praxi na sobě a svém manželovi, a pak je teprve velice praktickým způsobem zveřejnila na svém blogu. A do knihy přenesla už jen to nejlepší a nejúčinnější.

Nemusíte se bát nudného, suchého výkladu, autorka text doplňuje vlastními postřehy ze života, povzbuzuje k vyzkoušení různých nových postupů s tím, že se ale nic nemusí povést na poprvé. Vše prokládá citáty na dané téma. A hlavně ukazuje, že každá malá změna v našem chování může mít pozitivní vliv na proměnu partnerského života.

Najdete tu kapitoly o komunikaci, rozdílech mezi mužem a ženou, vyjadřování pocitů, ale také o tom, že na rande nejste nikdy moc staří, a samozřejmě i o erotice a sexu. Navíc je to psáno tak, že se nebudete u čtení červenat, ale spíše s pochopením kývat hlavou.

Autorka má dar věci zestručnit, a přitom je podat dostatečně srozumitelným způsobem tak, že vás zaujmou. Současně vás povzbudí, dá vám naději i inspiraci. Možná bych doporučila vyházet z knihovniček všechna ta tlustá psychologická pojednání  a nahradit je jedním kompaktním „výcucem“ Péče o lásku, kterou snadno přečtete během pár hodin, ale na druhou stranu se k ní jistě budete vracet.

V patnácti kapitolách s dodatkem čtyř oblastí pro inspiraci najdete základ pro vše, co lze ve vztahu s partnerem zlepšit. Ale také i tip, kdy už je čas navštívit partnerského terapeuta.

Jako žena, která žije třicet let v manželství s jedním mužem, můžu takřka všechna slova knihy Péče o lásku podepsat. A rovnou si z ní také beru inspiraci, protože vždycky je na čem pracovat…

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePéče o lásku
Praktická příručka umění milovat a být milován

Rauschertová, Karolina

Productive s.r.o., 2022

Napsat komentář