Zahrajte si o devátý případ Joony Linny

soutez-pavouk
Joona Linna stojí před dalším případem, který začne nalezením lidských ostatků s bílými nábojnicemi – právě o těchto nábojnicích píše tajemný odesílatel pohlednice, na kterou Saga téměř zapomněla… Podaří se týmu zastavit sériového vraha?

Výhružka, nebo pouhý vtip?

Margot je vlečena jako zvíře na porážku…

Saga Bauerová již téměř pustila z hlavy děsivou pohlednici, na jejímž rubu ji kdosi podepsaný anagramem informoval o existenci sovětské pistole Makarov s devíti bílými kulkami, z nichž jedna údajně čeká na Joonu Linnu. Nyní, s odstupem tří let, je však na starém hřbitově v Kapellskäru – vyobrazeném na lícové straně téhož pohledu – nalezen pytel s lidskými ostatky rozpuštěnými v kyselině. Navíc se na místě činu našla sněhobílá nábojnice… Podaří se Joonovi po boku Sagy, která mu podle pisatele této výhrůžky jako jediná může zachránit život, zastavit sérii bestiálních vražd? Zvlášť když na seznamu obětí figuruje i kolegyně z jejich řad?

Pavouk

Autor: Lars Kepler
Interpret: Pavel Rímský

Vydalo: nakladatelství OneHotBook
Délka: 20 hodin 39 minut
Vydáno: 11/2022
EAN: 8594169485362

Přečtěte si více o audioknize Pavouk ze série Detektiv Joona Linna, kterou do soutěže věnovalo vydavatelství OneHotBook. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

 

OneHotBook

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

 

O autorovi

Lars Kepler je pseudonym, za nímž se skrývá tvůrčí duo Alexandra Coelho Ahndorilová (* 1966) a Alexander Ahndoril (* 1967). Po vydání Hypnotizéra (2009), který se stal okamžitou literární senzací, vypuklo ve Švédsku horečné pátrání po totožnosti autora. Manželský pár – tou dobou už zavedení spisovatelé – byl i se třemi dcerami vypátrán reportéry největšího bulvárního plátku v domku na západním pobřeží země, kde se ukrýval před vlnou publicity. Bestsellerová série románů s komisařem Joonou Linnou, nejnověji doplněná o devátý případ Pavouk, oběma na domácí scéně vynesla titul nejprodávanějších prozaiků desetiletí. Často bývají označováni na nejvýraznější pokračovatele Stiega Larssona. Ve světě se prodalo více než 15 milionů výtisků jejich knih ve 40 jazycích. Čeští čtenáři, u nichž se Keplerova díla rovněž těší velké oblibě, jich nyní v úhrnu vlastní už přes půl milionu výtisků.

Zdroj informací: vydavatelství OneHotBook

O interpretovi

Pavel Rímský (* 1949) získal po studiích na JAMU angažmá v královéhradeckém Klicperově divadle a na sklonku 70. let vystupoval v divadle Dílna 24, které bylo trnem v oku tehdejšímu režimu. Účinkoval v mnoha oblastních i metropolitních divadlech, například v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, Městských divadlech pražských, Realistickém divadle (dnešní Švandovo divadlo) či v Divadle v Dlouhé. Od roku 1997 je členem souboru Divadla na Vinohradech. Filmoví diváci ho znají nejen z rolí ve filmech Colette, Zemský ráj to napohled, Hanele či Učitel tance, ale i z televizních filmů a seriálů jako Četnické humoresky, Dobrodružství kriminalistiky nebo Ulice. Jeho majestátní bas se často uplatňuje také v dabingu (např. major Sidney Theodore Freedman v seriálu M*A*S*H) a ve válečných dokumentech.

Zdroj informací: vydavatelství OneHotBook

 

Vyhrajte knihu Pavouk

Saga Bauerová byla před lety prostřednictvím pohlednice informována, že má někdo spadeno na jejího kolegu Joonu Linnu a že k tomu dojde sovětskou pistolí s bílými kulkami. Vtip, nebo reálná výhružka? Tak či tak si na onu dnes již zapomenutou pohlednici po třech letech vzpomene, když jsou na starém hřbitově – který je shodou okolností na pohlednici právě vyobrazen – nalezeny lidské ostatky s bílými nábojnicemi. Podaří se detektivovi Linnovi vyřešit další případ, jenž se poprvé týká i jeho kolegů?

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Pavouk, kterou si stáhne z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Pavouk
probíhá od 25. listopadu do 8. prosince 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePavouk

Kepler, Lars

OneHotBook, 2022

Zahrajte si o devátý případ Joony Linny - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. zurekpetr napsal:

    Dobrý den,

    vyhraná Audiokniha Pavouk mi byla v pořádku elektronicky doručena.

    Děkuji moc
    S pozdravem Petr Žurek

Napsat komentář