Zahrajte si o příručku pro zálesáctví

soutez-zalesactvi-pro-celou-rodinu
Víte, jak si v přírodě vyrobit přístřešek? Nebo jak používat nejrůznější nástroje, aniž byste ohrozili životní prostředí? Jaké aktivity se dají v lese podnikat s dětmi? Jak si co nejlépe pochutnat na jídle z plynového vařiče? Pořiďte si knihu plnou návodů, které vás vše naučí!

Jak přežít v přírodě?

Zálesáctví, tedy bushcraft, znamená umět si poradit v divočině za všech okolností. Díky zvládnutí zálesáckých dovedností strávíte s dětmi čas v přírodě aktivně a bezpečně a zažijete nečekaná dobrodružství. Využijte praktické návody z této příručky a v divočině vás téměř nic nezaskočí, i když se vypravíte do neznámých končin či na vícedenní výpravu. A načerpáte také spoustu inspirace pro další zálesácké výzvy. Příručka je určená pro rodiny s dětmi, začínající zálesáky, dobrodruhy i výletníky. Najdete v ní rady a tipy pro pobyt v divoké přírodě, třeba jak nejlépe naplánovat trasu výletu, co si určitě vzít s sebou, jak si postavit přístřešek či vyrobit a používat různé nástroje a současně neničit životní prostředí.

V knize najdete:

  • tipy na dokonalý rodinný zážitek v divoké přírodě
  • zhruba 15 podrobných návodů na zálesácké aktivity, vysvětlené krok za krokem
  • jednoduché recepty pro vaření na plynovém vařiči, aby se nasytili malí i velcí dobrodruhové
  • spoustu dalších nápadů, které se vám při aktivitách v přírodě mohou hodit: jak se zorientovat v terénu, stopovat zvířata, určovat rostliny a stromy, vázat uzly…

Doporučeno pro čtenáře od 6 let

Zálesáctví pro celou rodinu

Společně do divočiny
Autor: Martin Gebhardt
Přeložil: Martin Sobkuljak

Vydalo: nakladatelství Kazda
Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Vydáno: 07/2021
ISBN: 978-80-7670-032-1

Přečtěte si více o knize Zálesáctví pro celou rodinu, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A prohlédněte si také ukázku1, ukázku2 nebo ukázku3.

 

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorovi

Martin Gebhardt je německý bloger, autor, budoucí „pedagog divočiny“, instruktor a průvodce bushcraftem a survivalem. Vyrostl v Durynsku, nedaleko hřebenové stezky Rennsteig, a již v raném věku v sobě objevil nadšení pro lesy, louky a zvířata. V současnosti absolvuje vzdělávací program zaměřený na „pedagogiku divočiny“ podle metody „kojotího učení“. Společně s rodinou se snaží trávit co nejvíce času v divočině.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

 

Vyhrajte knihu Zálesáctví pro celou rodinu

Pobyt na čerstvém vzduchu v přírodě je pro člověka opravdu důležitý. Své o tom ví i německý bloger Martin Gebhardt, který si pro nás připravil příručku, jak co nejlépe zvládnout život v přírodě. Na stránkách tak můžeme naleznout jednoduché recepty pro vaření na plynovém vařiči, návod na stavbu přístřešku, tipy na používání nejrůznějších nástrojů… Anebo také mnoho aktivit, které zabaví nejen dospělého, ale i malé děti. Naučíme se co nejlépe plánovat trasy, stopovat zvířata, vázat uzly, a dokonce určovat rostliny a stromy. A co víc, to vše můžeme dělat, aniž bychom ohrožovali životní prostředí!

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Zálesáctví pro celou rodinu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zálesáctví pro celou rodinu
probíhá od 20. do 26. listopadu 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 příručky Zálesáctví pro celou rodinu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZálesáctví pro celou rodinu
Společně do divočiny

Gebhart, Martin

Kazda, 2021

Napsat komentář