Zasoutěžte si o neobyčejný příběh horolezců

soutez-everest-1922
George Leigh Mallory se v roce 1922 poprvé pokusil o výstup na nejvyšší horu světa, Mt. Everest. Co všechno jeho jeho výpravu potkalo? Jakým dramatům museli čelit? Podařilo se dosáhnout cíle všem členům?

100. výročí prvního výstupu na Mt. Everest

První pokus o výstup na Mount Everest v roce 1922 v podání George Leigha Malloryho a britské výpravy kolem něj je neobyčejný příběh plný kontroverzí, dramatu a neštěstí, obsazený řadou postav větších než život sám, jako vypadlých z dobrodružného románu. Expedice skončila tragédií ve chvíli, kdy při třetím útoku na vrchol zasáhla Malloryho skupinu lavina a zabila sedm mužů. Mick Conefrey na základě deníků, dopisů a dosud nezveřejněných zpráv vytvořil barvitý a na postavy zaměřený příběh, mapující motivaci a soukromá dramata klíčových účastníků (podrobně rozebírá jejich zákulisní politikaření a nesmiřitelnou rivalitu), strůjců tohoto epického dobrodružství.

Everest 1922

100 let od epického pokusu o výstup na Mt. Everest
AutorMick Conefrey
Přeložil: Jakub Futera

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2022
ISBN: 978-80-7689-004-6

Přečtěte si více o knize Everest 1922, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Nezapomeňte si přečíst ukázku1, ukázku2 a ukázku3.

 

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorovi

Mick Conefrey je autorem knih Everest 1922, How to Climb Mont Blanc in a Skirt a The Adventurer´s Handbook. Jako mezinárodně uznávaný filmař produkoval několik horolezeckých a objevitelských dokumentů pro BBC, včetně cenami ověnčeného The Ghosts of K2, na jehož základě vznikla také stejnojmenná kniha Duchové K2. Žije v Oxfordu.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

 

Vyhrajte knihu Everest 1922

George Leigh Mallory se spolu se svou výpravou pokusil v roce 1922 poprvé zdolat Mt. Everest. Během nebezpečné cesty je však potkala řada neštěstí, jako například lavina, která zabila sedm mužů. S čím vším musela výprava bojovat? Stáli pouze proti přírodě samotné, nebo vznikala dramata i mezi jednotlivými členy? Mick Conefrey posbíral fakta a zážitky z deníků a dopisů a vytvořil barvitý příběh, který zachycuje toto epické dobrodružství.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Everest 1922 vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Everest 1922
probíhá od 30. října do 5. listopadu 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Everest 1922

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEverest 1922

Conefrey, Mick

Jota, 2022

Napsat komentář