Zahrajte si o historický román nejen o síle laskavosti

bolestna-laskavost-perex
William Lavery chtěl oslavit úspěšně dokončené studium, ale nakonec své nově nabyté zkušenosti tentýž večer rovnou i využije. Je totiž povolán do velšského Aberfanu, kde došlo k tragédii. Najde po této zkušenosti ještě sílu vrátit se k životu?

Drsná první zkušenost

Píše se říjen roku 1966. William Lavery úspěšně dokončil studia, stal se nejmladším balzamovačem v zemi a své úspěchy právě oslavuje na sváteční večeři. Netuší však, že ještě téhož večera své nově nabyté dovednosti poprvé použije v praxi – balzamovači z celé Británie se sjíždějí na pomoc do velšského města Aberfanu, kde obrovská tragédie připravila o život přes sto dětí.

To, co William během oné dlouhé chladné noci zažije, ho nadobro změní. Přinutí ho rozpomenout se na svá chlapecká léta, na dobu, kdy místo dráhy balzamovače celým srdcem toužil zasvětit život hudbě. A připomene mu také okamžik, který mu tento sen nenávratně zničil, ale zato ho dovedl až sem, do Aberfanu. Na místo, které mu ukáže cenu pomoci druhým, ale i sílu laskavosti.

 

Bolestná laskavost

Autorka: Jo Browning Wroeová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Markéta Polochová
Počet stran: 384
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2022
ISBN: 978-80-275-1103-7

Přečtěte si více o knize Bolestná laskavost, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Ve Walesu včera došlo k obrovské tragédii, ale William právě ukončil studium a tamnímu neštěstí nevěnoval pozornost. S mimořádnými výsledky absolvoval Temžskou vyšší odbornou školu balzamování. Dnes večer se v Nottinghamu koná každoroční největší společenská událost Midlandské pobočky Institutu balzamování: slavnostní banket a ples. Na oslavu Williamova úspěchu a také aby ho vybavil na jeho první významný večer, mu strýc Robert koupil oblek a motýlka. Když mu strýček oznámil, že David Melling, prezident institutu, hodlá v průběhu večera věnovat jeho skvělým výsledkům patřičnou pozornost, devatenáctiletého Williama to potěšilo, ale především vystrašilo. (str. 11)

 

Vyhrajte knihu Bolestná laskavost

William Lavery se právě stal nejmladším balzamovačem v zemi, přestože celým srdcem toužil zasvětit život hudbě. Okamžik, kdy se jeho sny zhroutily jako domeček z karet, se mu vybaví, když je povolán do Aberfanu na pomoc po velké tragédii, při které zemřelo přes sto dětí. Jak toto setkání se smrtí ovlivní jeho život a najde v sobě najít dostatek vůle tuto první drsnou zkušenost překonat?

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Bolestná laskavost vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Bolestná laskavost
probíhá od 23. do 29. října 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 historické romány Bolestná laskavost

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBolestná laskavost

Browning Wroeová, Jo

Host, 2022

Napsat komentář