Zahrajte si o svědectví o atentátu na Heydricha

Smrt boha smrti - Ukázka
Zajímá vás pozadí operace Anthropoid a události následné heydrichiády? Připomeňte si, k čemu došlo před osmdesáti lety, v novém vydání knihy Jaroslava Andrejse, který se jako první už v roce 1947 pokusil podrobně popsat průběh atentátu.

Legendy a skutečnost

Kniha Smrt boha smrti předkládá příběh plný odvahy a sebeobětování, ale také zrady a kruté pomsty. Autor zná dobře všechny aktéry tohoto dramatu. Vždyť to byl právě on, kdo se v knize Za Heydrichem stín z roku 1947 pokusil jako první objasnit pozadí a průběh atentátu.

Jaroslav Andrejs podává vyčerpávajícím způsobem svědectví o jedné z nejúspěšnějších akcí československého odboje proti nacistům. Dnes existuje o atentátu dost studií renomovaných historiků, to však neznamená, že zde není místo pro solidní literaturu faktu. Připomíná nám statečné československé parašutisty, ale také jejich obětavé domácí pomocníky. Jména a osudy lidí, kteří riskovali nejen svůj život, ale i životy svých nejbližších. Lidí, pro které slovo vlastenectví nebylo jen prázdným pojmem. Stovky jich nalezly smrt a na to by se nikdy nemělo zapomenout.

 

Smrt boha smrti

Autor: Jaroslav Andrejs

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 392
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2022
ISBN: 978-80-7565-962-0

Přečtěte si více o knize Smrt boha smrti, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Smrt boha smrti

O atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha byla renomovanými historiky sepsána řada studií, ale Jaroslav Andrejs se pokusil objasnit pozadí a průběh operace Anthropoid už dávno před nimi – již v roce 1947. S aktéry dramatu se dobře znal a přispěl svou knihou k tomu, aby se na jejich hrdinství, se kterým čelili tváři v tvář nepředstavitelnému zlu nezapomnělo. K 80. výročí atentátu na Reinharda Heydricha vychází nové, revidované vydání knihy Smrt boha smrti Jaroslava Andrejse.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Smrt boha smrti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Smrt boha smrti
probíhá od 10. do 16. července 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Smrt boha smrti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSmrt boha smrti
Legendy a skutečnost kolem atentátu na Heydricha

Andrejs, Jaroslav

Jota, 2022

Napsat komentář