Zahrajte si o portrét nejbrutálnějšího sériového vraha Ameriky

ted-bundy-vrah-po-mem-boku-perex
Jste přesvědčeni, že byste dokázali odhalit masového vraha, kdyby to byl například váš soused? To si myslela i Ann Rule, a přesto jí trvalo, než si postupně začala naplno uvědomovat, že její kolega skrývá děsivé tajemství.

Vrah z krizové linky

Kniha spisovatelky Ann Rule, Ted Bundy, vrah po mém boku, je naprosto jedinečná ve své ohromující intimitě a popírá stejně děsivě jako v době svého vzniku naši představu, že bychom přece samozřejmě poznali, kdyby mezi námi žilo monstrum, pracovalo vedle nás a tvářilo se, že je jedním z nás.

S mrazením stupňujícím se s každou další stránkou sledujeme, jak si autorka začala postupně uvědomovat, že její citlivý spolupracovník z krizové linky Ted Bundy je ve skutečnosti jedním z nejděsivějších sériových vrahů Ameriky. Bundy se doznal k zabití nejméně šestatřicet mladých žen po celých Spojených státech a za tři z těchto vražd byl nakonec odsouzen k smrti na elektrickém křesle. Autorka čerpá mimo jiné i ze své korespondence s Bundym, jež trvala až do doby krátce před jeho popravou. Daří se jí udržovat v rovnováze svůj hluboce osobní pohled na věc a svou roli kriminální reportérky při honu po brutálním sériovém vrahovi – geniálním a charismatickém Bundym, o němž si myslela, že ho zná. Touto nezapomenutelnou kronikou Bundyho života, jeho případu a jejich vzájemného vztahu, Ann Rule změnila směřování literárního žánru true crime.

 

Ted Bundy, vrah po mém boku

Autorka: Ann Rule

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Helena Hartlová
Počet stran: 568 + 16
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2022
ISBN: 978-80-7565-031-3

Přečtěte si více o knize Ted Bundy, vrah po mém boku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

O autorce

Ann Rule (1931–2015) byla oblíbená americká spisovatelka žánru true crime. Pracovala jako policistka a byla velmi vzdělaná v oborech psychologie a kriminologie. Kniha Ted Bundy, vrah po mém boku byla pro její kariéru ta nejdůležitější. V době, kdy začala na knize pracovat a sbírat informace, nebyly ještě vraždy vyřešené. V průběhu psaní vyšlo najevo, že onen sériový vrah je Bundy, její kamarád, což jí poskytlo naprosto unikátní postavení mezi autory true crime. Ann Rule obdržela dvě ceny Anthony Awards a třikrát byla nominována na Edgar Awards. Je považována za průkopnici žánru true crime, tak jak jej známe dnes.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Ted Bundy, vrah po mém boku

Ted Bundy na své kolegy z krizové linky působil jako milý a citlivý muž a své vražedné pudy dokázal dobře maskovat. Právě díky tomu trvalo Ann Rule tak dlouho, než si připustila, že ve skutečnosti pracuje s jedním z nejděsivějších sériových vrahů Ameriky. Přečtěte si v knize, která je první vlaštovkou z nové edice True crime, jak ke svému zjištění dospěla a co vše jí Bundy přiznal v korespondenci, kterou spolu vedli až do doby krátce před jeho popravou.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Ted Bundy, vrah po mém boku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ted Bundy, vrah po mém boku
probíhá od 2. do 15. července 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Ted Bundy, vrah po mém boku

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTed Bundy, vrah po mém boku

Rule, Ann

Jota, 2022

Napsat komentář