Získejte skutečný příběh statku Františka Zíky

statek-perex
Rodina Zíků se musela vypořádat s řadou příkoří, ale jejich nezlomná láska k rodné hroudě a odhodlání bránit majetek nakonec vedla k tomu, že dnes mohou opět hospodařit na vlastním statku.

Boj o rodinný statek

Neobyčejný příběh o nezlomné lásce k rodné hroudě a také o hrdinném boji proti lidské závisti i zaslepené touze po cizím majetku.

Zcela unikátní svědectví o statku rodiny Zíků se odvíjí na pozadí rozpadu Rakousko-uherského císařství, zrodu Československé republiky, první i druhé světové války a v neposlední řadě také totalitního komunistického režimu po roce 1948 až do současnosti.

Přes všechnu nepřízeň osudu se nakonec potomkům Františka Zíky podařilo znova úspěšně hospodařit na svém statku, a to hlavně díky nezdolné víře, neutuchajícímu přesvědčení o své pravdě a zároveň neskutečně tvrdé práci, i když často za cenu nejvyšší – za cenu krve i lidských životů.

Statek je symbolem lidského odhodlání bojovat v nelehkých dobách za svůj osud, právo na svobodu a bránit svůj majetek mnohdy doslova i vlastníma rukama.

 

Statek

Autor: Ladislav Vrchovský

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 312
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2022
ISBN: 978-80-271-3480-9

Přečtěte si více o knize Statek, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

O autorovi

Ladislav Vrchovský (*1948) je novinář, prozaik a divadelní kritik. Středoškolská studia nastoupil s cílem věnovat se literární a divadelní vědě. Svým veřejným vystoupením proti vstupu vojsk v srpnu 1968 si na dvacet let zajistil práci na dolech ostravskokarvinského revíru. V roce 1989 byl předsedou stávkového výboru Ostravsko-karvinských dolů. V prvních svobodných volbách byl zvolen za Občanské fórum poslancem Federálního shromáždění. Od roku 1992 pracuje jako novinář a publicista. V roce 1992 spoluzakládal Společnost pro kulturu a umění, které posledních dvacet pět let předsedá. V roce 2018 vydal nejprve jako přílohu revue Protimluv prózu Otřesová sloj Vladimír, kterou později publikoval v kompletním rozšířeném vydání pod názvem Z podzemí ke slunci v brněnském nakladatelství CDK. V roce 2019 vydal detektivní novelu pod názvem Vražda z vilnosti v pražském nakladatelství Alfa a Omega, a román Kdy na slzy není čas v ostravském nakladatelství Protimluv.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Statek

Historii rodiny Zíků a jejich statku poznamenala řada dějinných zvratů a událostí, během kterých se museli potýkat s lidskou závistí, zaslepeností a touhou po cizím majetku. Právě ta nakonec vedla k tomu, že o usedlost přišli. Jejich nezlomná víra však vedla k tomu, že se dnes potomkům zakladatele podařilo rodinný majetek získat zpět a znovu na něm začít hospodařit. Co vše jim stálo v cestě a s čím se během let museli vypořádat?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Statek vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Statek
probíhá od 24. května do 6. června 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy se skutečným příběhem Statek

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStatek
Strhující příběh podle skutečných událostí

Vrchovský, Ladislav

Cosmopolis, 2022

Napsat komentář