Získejte další noirový případ Vincenta Krhavého

smejici-se-bestie-perex
Jsou druhé šance za odměnu, nebo za trest? U Vincenta Krhavého se jedná spíš o tu druhou variantu, ale i tak je lepší zapojit se do chodu Odpočinku než zemřít. Ovšem nevzbuzovat nežádoucí pozornost se detektivovi příliš dlouho dařit nebude.

Nesourodá trojice na stopě vraha

Druhé šance jsou velmi vzácné, Vincent Krhavý však jednu takovou dostane. Otázkou ovšem je, zda za odměnu, či za trest. Dluží totiž lidem, kteří jej rozhodně nenechají z Odpočinku jen tak odejít, ba co hůř – přinutí ho zapojit se do chodu tamní společnosti. Poučený předchozími chybami a pronásledovaný stíny svých dřívějších rozhodnutí se Vincent tentokrát pokusí vyhýbat problémům. Poslušně přijme novou práci a snaží se nevzbuzovat pozornost, dokud se mu nenaskytne příležitost z Odpočinku uprchnout. Jenže podivné a brutální vraždy na sebe nenechají dlouho čekat a jejich strůjce se postará o to, aby je usedlý detektiv nemohl ignorovat.

Chtě nechtě se Vincent musí opět vyzbrojit alkoholem, cigaretami a nebetyčným cynismem. Jedině s takovouto výbavou – a v neposlední řadě též s pomocí fanynky detektivních seriálů Mae a všetečné kočky Lžičky – má šanci dopadnout psychopatického vraha, který mu zbytečně komplikuje život…

 

Smějící se bestie

Autor: Vilém Koubek

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 264
Vazba: brožovaná
Vydáno: 4/2022
ISBN: 978-80-275-1065-8

Přečtěte si více o knize Smějící se bestie, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

 

O autorovi

Vilém Koubek (nar. 1988) se od mládí zabývá videoherní žurnalistikou. Po studiu českého jazyka na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity se věnoval také editaci textů, díky níž začal spolu s Janou Kilianovou vydávat komiks Korektor (2014). V současnosti je redaktorem časopisu 100 + 1 zahraniční zajímavost. Rád o sobě prohlašuje, že dokáže najít krásu i v nejextrémnějších zákoutích kultury, a svou vyhraněnost přenáší do psaní. Debutoval splatterpunkovým románem Čepel entropie (2018), na který navázal kritiky ceněnou postapokalyptickou sci-fi Organická oprátka (2019). V roce 2021 vydal první z noirových příběhů Vincenta Krhavého s názvem Posmrtná predace.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Smějící se bestie

Odpracovat si dluh, zbytečně nevyčnívat a vyhýbat se problémům – to si Vincent Krhavý dá jako předsevzetí, když dostane druhou šanci. Takové příležitosti jsou totiž vzácné a dalších možností, které nekončí smrtí, je ještě méně. Vincent si je toho dobře vědom, přesto se v jeho hlavě pomalu rodí plán na útěk. Ten však bude muset o něco odložit, protože v Odpočinku řádí vrah. Podaří se ho usedlému detektivovi s obligátní cigaretou v koutku úst a lahví vždy po ruce dopadnout? To už si přečtěte ve druhém dílu noirových příběhů Viléma Koubka.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Smějící se bestie vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Smějící se bestie
probíhá od 6. do 19. května 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 noirové romány Smějící se bestie

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSmějící se bestie

Koubek, Vilém

Host, 2022

Získejte další noirový případ Vincenta Krhavého - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. a.k napsal:

    Dobrý den, dnes dorazila kniha Smějící se bestie. Moc děkuji za výhru.

Napsat komentář