Vyhrajte filozofii, která vás provede životem

mala-kniha-stoicismu-perex
Ačkoliv stoická filozofie vznikla už ve starověku, z jejího učení můžeme čerpat inspiraci i v moderním světě. Otázky, které si někdejší filozofové pokládali, jsou totiž s drobnými obměnami stejné, jako si pokládáme dnes.

Stará filozofie pro moderní dobu

Čtivá příručka vás seznámí se základy stoické filozofie a nabídne vám možnosti jejího praktického využití v každodenním životě.

Kde najít radost? Odkud získat sílu? Jak čelit různým strachům? Jak se vyrovnat se smrtí blízkého člověka? A co si počít s depresivními myšlenkami, které se stále vracejí? Zatímco tradiční vzdělávání nám na takové otázky neodpoví, starověké filozofické školy se zabývaly právě jimi: Učily, jak žít. Ačkoli už tyto školy neexistují, vy, já a většina lidí potřebujeme stejně jako kdykoli dříve nějakou filozofii, která by nás vedla životem.

Přesně to nabízí prakticky pojatá příručka, kterou vám předkládáme. Ukazuje, jak si efektivněji poradit s úskalími, jimž v životě čelíme, a naplnit svůj potenciál. Přináší kombinaci nadčasové moudrosti a rad, které vám dodají sílu: Malá kniha stoicismu ukáže cestu každému, kdo chce v chaotickém světě žít klidně a moudře.

55 praktických cvičení, díky kterým proměníte moudrost z knihy v činy.

 

Malá kniha stoicismu

Autor: Jonas Salzgeber

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Alena Švomová
Počet stran: 384
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2022
ISBN: 978-80-7565-949-1

Přečtěte si více o knize Malá kniha stoicismu, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Malá kniha stoicismu

Všichni denně čelíme mnoha úskalím a zabýváme se řadou otázek o svém bytí a životě. Přestože je každý z nás jiný, tyto myšlenky se ubírají podobnými směry a v našem dnešním moderním světě nejsou ničím novým. Zabývali se jimi totiž i starověcí filozofové, a právě z jejich mouder můžete načerpat inspiraci a prakticky je využít v každodenním životě – s více než padesáti praktickými cvičeními to bude hračka. Přesvědčte se o tom v knize Jonase Salzgebera.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Malá kniha stoicismu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Malá kniha stoicismu
probíhá od 1. do 7. května 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Malá kniha stoicismu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalá kniha stoicismu
Stoická filozofie pro moderní spokojený žívot

Salzgeber, Jonas

Jota, 2022

Napsat komentář