Jedno léto, dva mladí lidé, jeden milostný příběh

kradli jsme nahled
Kniha začínajícího autora nás přenese do romantického letního příběhu první lásky. První lásky, kterou zná snad každý z nás a která bývá většinou jedinečná a nezapomenutelná. A to i přesto, že je často jasné, že nevydrží.

Intimní romance jednoho zdánlivě prostého léta dohromady svádí křehkého, ale zároveň bezostyšně sentimentálního chlapce Giovanniho a nevinně okouzlující dívku June, která netypickému devatenáctiletému snílkovi přináší do života tolik postrádané světlo a naději. Dvě zatoulané duše nesměle proplouvají prvotní ostýchavostí a postupně nacházejí zalíbení ve vzájemných pocitech, které ve svých životech doposud nepoznali, nepotkali a neochutnali. Mladí, krásní a zamilovaní denně netrpělivě spěchají do přírody, odlehlých strání a lučin, kde touží konečně objevit veškerá potěšení života. Tato mladistvá spirituální bádání prosycená zvědavostí se ale pochopitelně nemůžou obejít bez chmurných překážek a nástrah, jimž Giovanni a June poprvé nemusí čelit sami, protože jdou spolu.

Kradli jsme sousedům rajčata

Autor: Grigorij Nikiforov

Počet stran: 244
Vazba: brožovaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7229-851-8
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Kradli jsme sousedům rajčata vydalo nakladatelství Petrklíč.

Ukázka z knihy

Domů se vracím úplně osamělý za ničivého prázdna. Veškerá naděje a nadšení dneška byly pouhá léčka. Asi bylo naivní předpokládat, že se neobjeví žádné nástrahy… Ale že jich bude tolik? Neslyším vrabce ani „Higgs“ Franka Oceana. Slyším jenom nevybíravé pochyby a zklamaní. Cítím se naprosto nicotně a mizerně. Tohle měl být den, který začne naše Navždy spolu?

Hudební soundtrack ke knize

Zcela ojedinělým prvkem je soundtrack ke knize, který si můžete poslechnout. Jeho autorem je Peter Krávarik/Homes.

O autorovi

Grigorij Nikiforov je teprve začínající autor. O tom, jak vznikla nejenom kniha, ale i výstava k jejímu vydání, si můžete přečíst na webových stránkách Děti jarního kvítí. Tam najdete i díla výtvarnice Natálie Fraitagové, která stojí za obálkou knihy. Ke knize proběhla také netradičně výstava. Ta měla posloužit jako pozvánka do knižního světa. Výstava bude ukončena již k dnešnímu dni, a tak vám z ní přinášíme alespoň malou fotokoláž.

Zdroj informací: web Děti jarního kvítí

vystava vyber


petrklic-logoNakladatelství Petrklíč vzniklo krátce po revoluci, konkrétně v roce 1990, takže nepřetržitě vydává knižní tituly už více jak 23 let a patří se svou produkcí mezi středně velká nakladatelství. Název Petrklíč – primula – je odvozen od latinského prima, tedy první. Snad i z tohoto důvodu upřednostňujeme vydávání původních českých děl. Za celou svou historii jsme obohatili náš knižní trh o více jak tisíc titulů s přibližně pěti miliony výtisky.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKradli jsme sousedům rajčata

Nikiforov, Grigorij

Petrklíč, 2022

Napsat komentář