Zahrajte si o příběh výjimečného přátelství

soutez-sto-roku-lenni-a-margot
Je možné, aby vzniklo přátelství mezi důchodkyní, která je na světě už osmdesát tři roků, a sedmnáctiletou dívkou, která toho ještě moc nestihla? V prostorách nemocnice je možné leccos… Sledujme příběh dvou žen, které dohromady odžily 100 let života a rozhodly se po sobě něco zanechat.

Sto let, sto obrazů

Výjimečné přátelství a životy plné příběhů. Ten poslední začíná tady.

Život je krátký. Nikdo to neví lépe než sedmnáctiletá Lenni, která ho teď tráví v nemocnici na oddělení pro nevyléčitelně nemocné. Ve snaze vyplnit jednotvárné dny se přihlásí do kurzu arteterapie. Když si však uvědomí, že se svými vrstevníky, které lékaři brzy propustí zpátky do normálního světa, nenachází společnou řeč, nechá se přeřadit ke skupině osmdesátníků. A právě tam se spřátelí s třiaosmdesátiletou Margot, moudrou ženou s komplikovanou minulostí, která Lenni úplně změní život.

Lenni a Margot si brzy uvědomí, že dohromady prožily už sto let. Proto se rozhodnou, že po sobě zanechají něco trvalého: sto obrazů představujících sto roků jejich životů. Během společné práce Lenni a Margot sdílejí a malují příběhy let, které je přivedly až k tomuto šťastnému setkání na konci jejich dnů. Život s nimi však ještě tak docela neskončil.

 

Sto roků Lenni a Margot

Sto let. Sto obrazů. Sto příběhů.
Autorka: Marianne Croninová
Přeložila: Linda Kaprová

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2021
ISBN: 978-80-275-0802-0

Přečtěte si více o knize Sto roků Lenni a Margot, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

 

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorce

Marianne Croninová (nar. 1990) pochází z Anglie. Vystudovala angličtinu a aplikovanou lingvistiku a momentálně se věnuje především psaní a herecké improvizaci. Její prvotina Sto roků Lenni a Margot (2019) se překládá do dvaceti jazyků a připravuje se také její hollywoodská adaptace.

Zdroj informací: Host

 

Vyhrajte knihu Sto roků Lenni a Margot

Sedmnáctiletá Lenni se dostane na oddělení nevyléčitelně nemocných v nemocnici, kde se ve snaze o nějaké rozptýlení přihlásí do kurzu arteterapie. Se svými vrstevníky, které na kurzu potká, si ale nerozumí, protože na rozdíl od Lenni je brzy pustí zpátky k jejich životům za stěnami nemocnice. Lenni se ale nevzdává a nechá se přeřadit ke skupině osmdesátiletých důchodců. V nové skupině se seznamuje s Margot, moudrou ženou, která Lenni změní život. Dohromady už prožily celých sto let, Margot je totiž třiaosmdesát. A takové číslo si zaslouží, aby zanechaly něco trvalého. Obě pacientky se tedy domluví, že vytvoří sto obrazů zachycujících sto roků jejich životů.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Sto roků Lenni a Margot vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Sto roků Lenni a Margot
probíhá od 9. do 15. ledna 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Sto roků Lenni a Margot

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSto roků Lenni a Margot
Sto let. Sto obrazů. Sto příběhů.

Croninová, Marianne

Host, 2021

Napsat komentář