Zasoutěžte si o silný příběh polského doktora

Doktor_z_Varsavy_nahled
Přečtěte si svědectví milenců o životě po boku doktora Korczaka, který v první polovině minulého století vedl sirotčinec, později přesunutý do nově budovaného ghetta. Jaký byl život s dětmi v nepředstavitelných podmínkách? A co bylo s doktorem, když odmítl opustit své děti?

Příběh o odvaze a síle lidského ducha

Neopustíte dítě tváří v tvář tmě a neopustíte jej v dobách, jako jsou tyto.

Mladí milenci Mischa a Sophia těsně před svatbou utekli z Varšavy s vidinou svobodného života. Poté, co byli násilně navráceni do nově budovaného ghetta, připojili se k dr. Januszi Korczakovi a začali pečovat o 200 dětí v sirotčinci, který vedl. Dr. Korczak se obětavě snažil udržet práva i toho nejmenšího dítěte v nepředstavitelných podmínkách, a stal se pro tisíce lidí žijících za hradbami majákem naděje.

Když se kolem ghetta stahuje smyčka hrůzy, jsou Misha a Sophie rozděleni a nuceni čelit nejhorším obavám každý zvlášť. Jediné, co jim zbývá, je víra, že se jednou znovu setkají…

Janusz Korczak odmítl opustit své děti a vydal se s nimi na společnou cestu do temnoty, do plynových komor. Až do poslední chvíle sdílel osud svých svěřenců. Ve varšavském ghettu žilo více než půl milionu lidí, konce války se dožilo méně než jedno procento z nich. Přežili, aby vyprávěli svůj příběh. Mischa a Sofie jsou jedni z nich. Kniha Doktor z Varšavy je jejich svědectvím o neskutečné odvaze a síle lidského ducha čelícímu nepředstavitelné katastrofě.

Janusz Korczak byl autorem literatury pro děti, pedagog, pediatr a publicista. V předválečné Varšavě vedl sirotčinec, který byl později přesunut do ghetta. Po rozkazu k přesunu dětí do transportu mimo ghetto je odmítl opustit a spolu s nimi byl zavražděn v Treblince. Jeho příběh nebyl nikdy v češtině publikován.

 

Doktor z Varšavy

Autorka: Elisabeth Giffordová
Přeložil: Tomáš Suchomel

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2021
ISBN: 978-80-7565-663-6

Přečtěte si více o knize Doktor z Varšavy, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si projít ukázku.

 

Jota_logo

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

O autorce

Elisabeth Giffordová vystudovala francouzskou literaturu a religionistiku na univerzitě v Leedsu a absolvovala studium tvůrčího psaní na Royal Holloway College. Je vdaná a má tři dospělé děti. Žije v britském Kingstonu.

Zdroj informací: Jota

 

Vyhrajte knihu Doktor z Varšavy

Poté, co snoubenci Mischa a Sophia prakticky utečou ze své svatby, jsou násilně navráceni zpět do Varšavy, kde se připojí k Dr. Korczakovi a pomáhají mu pečovat o 200 dětí v sirotčinci. Snaží se společně fungovat za naprosto nepředstavitelných podmínek až do chvíle, kdy jsou nuceni se rozdělit. Janusz Korczak odmítl opustit své malé svěřence a spolu s nimi skončil v Treblince, kde také zemřel. Kniha zachycující příběh bývalého autora dětské literatury, pedagoga a publicisty poprvé vychází v češtině.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Doktor z Varšavy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Doktor z Varšavy
probíhá od 6. do 19. ledna 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Doktor z Varšavy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDoktor z Varšavy

Giffordová, Elisabeth

Jota, 2021

Zasoutěžte si o silný příběh polského doktora - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. zurekpetr napsal:

    Dobrý den,
    vyhraná kniha Doktor z Varšavy v pořádku dorazila.

    Děkuji Petr Žurek

Napsat komentář