Zahrajte si o výlet do osmdesátek

soutez-84
Jedenáctiletý chlapec utíká před realitou do světa fantazie a snů o krásné dívce a slovenských horách. Dokáže se pomocí představ přenést jinam, nebo i jeho vlastní svět ovlivňuje všudypřítomná vyprázdněnost normalizačního Československa?

Slovenské hory, básníci i politici

Dusná realita normalizačního Československa poloviny osmdesátých let je v rozsáhlém románu ’84 popisována pohledem jedenáctiletého chlapce. Do dětského fantazijního světa proniká všudypřítomná vyprázdněnost. A to nejen ve škole, ale i v jeho rodině. Pocit bezvýchodnosti a šeď každodenního života jej vedou k úniku do snů a úvah o smyslu vlastní existence. Kája je synek „z dobré rodiny“, dobře se učí, ví, že co se říká doma, se jinde neříká a že základem všeho je mít dobré známky a nevyčnívat. Z reality, které nerozumí, uniká do snů. O krásné slovenské dívce Perinbabě a o chlapcích kolem ohňů ve slovenských horách, básnících toužících po svobodě, ale i o politických osobnostech časů minulých, současných a budoucích.

 

’84

Autor: k.elkir

Vydalo: nakladatelství Jota
Počet stran: 520
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2021
ISBN: 978-80-7565-893-7

Přečtěte si více o knize ’84, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

 

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

O autorovi

Autor, vystupující pod pseudonymem k.elkir, se narodil roku 1973 v Praze. Zde absolvoval základní školu i gymnázium. Roku 1998 obdržel doktorskou hodnost (Ph.D.) na Univerzitě Karlově. Absolvoval studijní pobyty a stáže ve Francii, v Belgii a v Německu. Žije převážně v Praze. Je rozvedený. Kromě literatury se věnuje výkonu svobodného povolání a podnikatelské činnosti, cestuje a chodí do přírody. Román ´84 je jeho beletristickou prvotinou.

Zdroj informací: Jota

 

Vyhrajte knihu ’84

Jaký byl život v normalizačním Československu v osmdesátých letech? A co teprve pro jedenáctiletého Káju, který se snaží nijak nevyčnívat – dobře se učí, ví, co se má říkat a je hodným synkem? Realitě, ve které chlapec žije, moc nerozumí, proto se snaží utíkat do světa představ a snů o krásné dívce, chlapcích ve slovenských horách, básnících i o politicích z minulosti i současnosti.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu ’84 vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše.
Hodně štěstí!

Soutěž o knihu ’84
probíhá od 2. do 8. ledna 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy ’84

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize’84

k.elkir

Jota, 2021

Napsat komentář