Zasoutěžte si o průvodce dechem

soutez-dech
Umíme správně jíst, spát, otužujeme se, ale na nejdůležitější proces v našich tělech zapomínáme – správné dýchání. Americký novinář James Nestor to měl stejně. Dokud nenastoupil na cestu plnou porozumění a hledání odpovědí, s nimiž se rozhodl vyjít na světlo. Naučte se správně dýchat!

Zapomínáme dýchat?

Minimálně v posledních letech se zdá, že lidé jsou čím dál posedlejší zdravým životním stylem. Více sportujeme, zajímáme se o správné stravovací návyky, studujeme spánek, otužujeme se, každou tělesnou funkci digitálně zaznamenáváme. Je tu však jeden proces, k němuž obracíme pozornost až ve chvíli potíží: dýchání.
Novinář
James Nestor si prošel podobnou zkušeností. Jeho dlouhodobé zdravotní problémy se vyřešily až díky dechovým cvičením, k nimž se zpočátku stavěl nedůvěřivě. Poté co se Nestor znovu naučil dýchat, vyrazil na cesty, aby našel odpověď na otázku: Zapomíná lidstvo tu zdánlivě nejjednodušší věc na světě? Autor nehledá jen v plicních laboratořích, ale rovněž u pěveckých sborů, na starověkých pohřebištích, sovětských výzkumných základnách nebo v ulicích Săo Paula. Porovnává vědecké poznatky z oblasti fyziologie, biochemie či psychologie s jogínskými a dalšími tradicemi a ukazuje, že dýchání je naprostý základ našeho bytí. Jen možná trochu jinak, než by se dalo čekat.

 

Dech

Nové poznatky o ztraceném umění
Autor: James Nestor
Přeložila: Alžběta Vargová

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 382
Vazba: brožovaná
Vydáno: 12/2021

Přečtěte si více o knize Dech, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

 

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorovi

James Nestor je americký publicista a spisovatel. Jeho články se objevují v The New York Times, Scientific American, The Atlantic a dalších médiích. Spisovatelsky debutoval knihou Deep (Hluboko, 2014) o fenoménu freedivingu, potápěčích a dechových technikách, za niž získal několik cen. Dech (2020) je jeho poslední kniha. Žije v San Francisku.

Zdroj informací: Knihcentrum.cz

 

Vyhrajte knihu Dech

V posledních letech se zdravý životní styl těší čím dál větší oblibě. Je tomu přizpůsoben trh s elektronikou, existuje nespočet knih, podcastů, videí… Ale i když zlepšujeme stravovací návyky, otužování, snažíme se lépe spát – zapomínáme na to nejzákladnější. A tím je dýchání. Bohužel, ač je to nejdůležitější proces v našich tělech, jej začínáme řešit až v momentě, kdy je něco v nepořádku. Své o tom ví i James Nestor, novinář, který se postupně naučil správně dýchat. A svou cestu za odpověďmi si nenechává pro sebe.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Dech vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dech
probíhá od 5. listopadu do 11. prosince 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 průvodce dechem

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDech
Nové poznatky o ztraceném umění

Nestor, James

Host, 2021

Napsat komentář