Získejte důkaz, že odmítat pravdu se nevyplácí

mazel-perex
Dospělí kolem Džemy jí odmalička tvrdí, že jejich město je bezpečné a všechny nestvůry byly uloveny. Ale co by potom u nich doma pohledával Mazel? Že by nestvůry stále existovaly, přestože tomu dospělí odmítají věřit?

Hon na nestvůru

Ve městě Lucille už žádné nestvůry nežijí, alespoň tak to zdejší děti, včetně Džemy a jejího nejlepšího kamaráda Spásy, odmalička slýchají. Jenže co když si dospělí pouze odmítají připustit pravdu?

Přesně tuhle otázku si Džemy musí položit, když jednoho dne z mámina obrazu vytáhne Mazla – napůl chlupatého, napůl opeřeného tvora s krvavými rohy a děsivými drápy.

Mazel si ji vybral, aby mu pomohla ulovit nestvůru, a zdá se, že tahle konkrétní nestvůra si za místo svého nestvůření zvolila Spásův dům. Džemy tak musí nejen zachránit svého nejlepšího kamaráda, ale také odhalit pravdu a spolu s ní i odpověď na otázku: Jak ochránit svět před nestvůrami, když všichni slepě trvají na tom, že žádné neexistují?

Máte dost odvahy se podívat?

 

Mazel

Autorka: Akwaeke Emezi

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Tereza Marková Vlášková
Počet stran: 176
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2021
ISBN: 978-80-275-0797-9

Přečtěte si více o knize Mazel, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorce

Akwaeke Emezi (nar. 1987) pochází z Nigérie, věnuje se psaní a videoartu. Jméno Emezi se nedávno objevilo v článku časopisu Vogue s názvem „Pět rodin, které mění svět, jak ho známe“. Debut Zřídlo (2018) byl vyhlášen nejlepší knihou roku v magazínech The New Yorker, Entertainment Weekly, Literary Hub a mnoha dalších.
(Zdroj informací: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Mazel

Všechny děti v Lucille jsou odmalička ubezpečovány o tom, že v jejich městě už žádné nestvůry nežijí. Protože dospělí jsou si tím jistí, věří tomu i Džemy a její nejlepší kamarád Spása. Jenže co když je to tak, že si všichni jen odmítají připustit pravdu a zavírají před ní oči? Kdyby totiž nestvůry byly vyhubeny, nedávala by smysl přítomnost Mazla, který si Džemu vybral. Podaří se jim společně ulovit nestvůru, která se rozhodla řádit ve Spásově domě? To si přečtěte v knize od Akwaeke Emezi.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Mazel vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Mazel
probíhá od 31. října do 6. listopadu 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 fantasy knihy Mazel

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMazel

Emezi, Akwaeke

Host, 2021

Napsat komentář