Získejte pomocníka pro výrobu nejkrásnějšího herbáře

muj-prvni-herbar-perex
Rádi zkoumáte s dětmi při procházkách traviny, květiny a další druhy rostlin? A co si je vzít domů, usušit a vytvořit si vlastní herbář? Máme pro vás knihu, která je k tomu ideální. Nabízí totiž mnoho tipů i dostatek místa na vaše exempláře.

Kouzlo sušených rostlin

Můj první herbář je neobvyklá kniha plná zajímavostí, krásných ilustrací a… také prázdných stránek, na které nalepíte vlastnoručně usušené exempláře. Kniha vám poradí, v jakém ročním období jednotlivé druhy rostlin hledat či jak je nejlépe usušit. Nemusíte se bát, že byste dané rostliny nenašli, všechny se u nás běžně vyskytují. Možná tak konečně zjistíte, proč se třezalka jmenuje tečkovaná nebo proč přeslička skřípe, když ji zmáčknete v dlani. Tak do toho, ponořte se do dechberoucí říše rostlin!

 

Můj první herbář

Autorka: Maja Graniszewská

Vydalo: nakladatelství Bookmedia
Překlad: Jarmila Horáková
Počet stran: 88
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2021
ISBN: 978-80-7639-092-8

Přečtěte si více o knize Můj první herbář, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Můj první herbář

Pravděpodobně každý z nás na základní škole dostal za úkol vytvořit herbář. Říkáte si, že dnes, kdy si můžete rostliny jednoduše vyfotit nebo je najít na internetu, je sušení a lepení přežitek? Kniha Maji Graniszewské vás přesvědčí o opaku. Ty nejmenší detaily totiž z obrázků často nepoznáte a vůni z nich už vůbec neucítíte, a právě proto má herbář stále své kouzlo. Přečtěte si tipy, jak ho udělat co nejkrásnější, kde a kdy nasbírat ty nejlepší exempláře, a pusťte se do toho třeba hned!

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Můj první herbář vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Můj první herbář
probíhá od 24. do 30. října 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 naučné knihy Můj první herbář

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMůj první herbář

Graniszewská, Maja

Bookmedia, 2021

Napsat komentář