Vyhrajte případ obětí uvězněných v ledu

vrazda-v-ledu-perex
Když je patoložka Julia Schwarzová přivolána uprostřed noci k ledové soše, v první chvíli netuší, proč ji volají k uměleckému dílu. Brzy si však s hrůzou uvědomí, že do ledu pachatel ukryl svou oběť. Podaří se tělo rozmrazit dříve, než si vrah najde další oběť?

Vražda jako umělecké dílo

Jedné mrazivé zimní noci je patoložka Julia Schwarzová zavolána k mrtvému tělu. Na efektně nasvícené ploše na náměstí však vidí jen krásnou ledovou sochu. Při pohledu zblízka si s hrůzou uvědomí, že uvnitř je mladá žena.

Nikdo neviděl, jak se tam socha dostala, nikdo neví, jak byla oběť v ledu uvězněna. Navíc není možné provést pitvu, dokud socha neroztaje. Než však Julia může vzít do ruky skalpel, podivný umělec udeří znovu.

 

Vražda v ledu

Autorka: Catherine Shepherdová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Rudolf Řežábek
Počet stran: 304
Vazba: pevná
Vydáno: 9/2021
ISBN: 978-80-271-3067-2

Přečtěte si více o knize Vražda v ledu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

„Už jsi někdy něco takového viděla?“ zeptal se, když se k němu Julia přiblížila, a ukázal na sochu. Užuž chtěla přikývnout, když si uvědomila, co má Florian na mysli. Zděšeně strnula s otevřenými ústy. Před ní stála asi dvoumetrová socha. Jemně modelovaná žena s dlouhými vlnitými vlasy a nějakým hranatým objektem v ruce, který Julia zpočátku nedokázala určit. To, z čeho jí přeběhl mráz po zádech, byla osoba, která vězela uvnitř. Vypadala jako menší vydání ledové sochy – tedy až na to, že šlo o člověka, nikoli neživý kus ledu.
Julia několikrát zamžourala. Tam v ledu se skutečně vznášela žena s vlnitými zrzavými vlasy, která stejně jako její větší věrné zobrazení držela v ruce nějaký předmět. Julia šokovaně zírala na mrtvou v silné vrstvě ledu. (str. 13)

 

O autorce

Catherine Shepherd (pseudonym) se narodila v roce 1972. Po maturitě začala studovat ekonomii a poté několik let pracovala pro velkou německou banku. Vlastní texty začala psát už na základní škole a později se k této své vášni vrátila. První detektivku vydala v dubnu 2012, brzy následovaly další kriminální romány a všechny se umístily na nejvyšších pozicích žebříčků Amazonu. V listopadu 2015 začala publikovat sérii s hlavní postavou berlínské vyšetřovatelky Laury Kernové a o rok později vydala knihu Vražda na blatech (Mooresschwärze), úvodní svazek série kriminálních příběhů s patoložkou Julií Schwarzovou. Patří k nejprodávanějším německým autorkám thrillerů a kriminálních románů. Má na kontě přes dva miliony prodaných knih.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Vražda v ledu

V komplexu Media Park u uměle vytvořeného jezera se jedné noci zničehonic objeví ledová socha ženy s vlnitými vlasy. Na první pohled dokonale vymodelované detaily však při bližším ohledu odhalí děsivou pravdu – uvnitř ledu je skutečná žena. Policie ihned začíná pátrat po tom, kdo zde své „dílo“ vystavil, ale vyšetřování jim komplikuje nejen fakt, že instalaci nikdo neviděl, ale především to, že s pitvou nemůže patoložka Julia Schwarzová začít dříve, než socha roztaje. Začíná tak souboj s časem a všichni doufají, že led a v něm ukryté případné důkazy se rozpustí dříve, než vrah udeří znovu.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Vražda v ledu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vražda v ledu
probíhá od 19. října do 1. listopadu 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Vražda v ledu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVražda v ledu

Shepherdová, Catherine

Cosmopolis, 2021

Napsat komentář