Zasoutěžte si o hororový střet dvou světů

devoluce-perex
Přestože v Greenloopu měli lidé k dispozici nejmodernější technologie, nikdo jim nedokázal pomoci – po výbuchu sopky zůstali odříznuti od civilizace. A jak se brzy ukáže, nedostatek potravin bude paradoxně jejich nejmenším problémem.

Nebezpečí skryté v lese

Sopka Mount Rainier vybuchla a malá obec vybavená nejmodernější technologií, usazená hluboko v horách je odříznuta od civilizace i dodávek potravin. Zima se blíží a z lesa se ozývá záhadné vytí.

V deníku nalezeném v zakrvácených troskách Greenloopu Kate Hollandová popisuje události tak hrůzné a tak šokující, že by měly být zapomenuty. Max Brooks přepsal zápisky Kate slovo od slova a podpořil její vyprávění vlastním vyšetřováním husí kůži nahánějícího masakru a historkami od táborových ohňů o chlupatých netvorech. Obrovití a odporně páchnoucí predátoři nejsou překvapením – podtitul o jejich přítomnosti v příběhu dává jasně vědět – ale to neznamená, že napětí mezi stránkami by se nedalo krájet. A právě přítomnost seskvečů poskytuje Brooksovi zábavný rámec, prostřednictvím kterého pokládá složitou, ale příhodnou otázku, kdy je lepší být optimistou a kdy by se měl člověk připravit na nejhorší.

Hororový příběh založený na střetu civilizovaného a technicky vyspělého světa s tím primitivním, ovládaným základními pudy, na pozadí přírodní katastrofy. Kolik toho jemný, vzdělaný a na nejnovějších vymoženostech závislý člověk dokáže vydržet, než se u něj projeví ty nejzákladnější, nejnižší instinkty z prehistorických časů? A kým se vlastně stane? A kdo nakonec vyhraje?

 

Devoluce

Autor: Max Brooks

Vydalo: nakladatelství Zoner Press
Překlad: Veronika Nohavicová
Počet stran: 296
Vazba: brožovaná
Vydáno: 9/2021
ISBN: 978-80-7413-459-3

Přečtěte si více o knize Devoluce, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Zoner Press. Navíc si můžete také prohlédnout krátkou ukázku.

Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantasy žánr v edici Zoner Fantazie a populární publikace s japonskou mangou a komiksy, které vychází pod logem Zoner Manga. Pro vydavatelství jsou velmi inspirativní webové diskuse, názory, tipy a přání čtenářů, které probíhají na Facebooku Manga Zoner, kde jsou stále nové aktuální informace.

 

Vyhrajte knihu Devoluce

Po výbuchu sopky Mount Rainier zůstali obyvatelé malé obce Greenloop odříznuti od světa. Zásoby potravin se tenčí, zima se blíží a pomoc je stále v nedohlednu. Z lesů v okolí se navíc začíná ozývat záhadné vytí, které je stále blíž a v lidech probouzí strach. To, co nakonec vyjde z temných hvozdů, by si však nikdo nedokázal představit ani v nejdivočejších snech. Jak to dopadne, když se střetne vyspělý svět s tím primitivním, který je ovládán pudy? To si přečtěte v hororové knize Maxe Brookse.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Zoner Press vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Devoluce vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Devoluce
probíhá od 14. do 27. října 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 hororové knihy Devoluce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDevoluce
Očité svědectví o útoku seskvečů u Mt. Rainier

Brooks, Max

Zoner Press, 2021

Napsat komentář