Klasika v novém kabátě

zdivocela-země
Kniha, jež se stala předlohou seriálu, se dočkala nového vydání. Pojďte s námi navštívit česko-neměcké pohraničí po 2. světové válce a sledujte muže, který se vrací domů s klukovským snem, ale musí se přizpůsobit novým podmínkám. Poradí si s novou výzvou?

Letec Antonín Maděra se po druhé světové válce vrací z Anglie do své rodné vesnice Svatý Štěpán v česko-německém pohraničí. Chce zde uskutečnit svůj sen, vybudovat chov ušlechtilých koní. Nenachází však kraj svého dětství – přichází do rozvrácené země, kde se prohánějí stáda zdivočelých koní a kde se opuštěnými vesnicemi potulují nadšenci, zlatokopové a kaubojové. Lidský život má menší cenu než majetky a statky, které nepatří nikomu a patří všem. Maděra netuší, že ho čeká dobrodružství, které se s jeho zkušeností z válečných let nedá srovnávat.
Nové vydání prvního dílu slavné románové ságy, podle níž byl natočen úspěšný televizní seriál.

Zdivočelá země

Autor: Jiří Stránský

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 125×210 mm
ISBN: 978-80-257-3420-9
Doporučená cena: 448 Kč

Knihu Zdivočelá země vydalo nakladatelství Argo.

 

O autorovi

Jiří Stránský (1931–2019), český spisovatel, scenárista, dramatik, překladatel, básník a skaut byl vychován v rodině se silným protikomunistickým a protifašistickým zaměřením. Studoval gymnázium, avšak v roce 1950 byl ze školy těsně před maturitou z politických důvodů vyloučen. V roce 1953 byl odsouzen na osm let za velezradu a propuštěn byl až na amnestii v roce 1960. Byl kopáčem, zedníkem, betonářem, filmařem i překladatelem. V roce 1973 byl opět odsouzen na tři a půl roku do vězení. Po roce 1989 začal znovu publikovat a stal se spisovatelem z povolání. Také pracoval jako vedoucí zahraničního oddělení Českého literárního fondu, řadu let byl prezidentem Českého centra Mezinárodního PEN klubu a předsedou Rady Národní knihovny. Byl také nositelem Medaile Za zásluhy, francouzského Řádu rytíře věd a umění, literární Ceny Egona Hostovského a nejvyššího skautského ocenění Řádu Stříbrného vlka.

Zdroj informací: Argo


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jejich hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokážou seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZdivočelá země

Stránský, Jiří

Argo, 2021

Napsat komentář