Nenechte si ujít od 23. do 29. srpna 2021

nenechte_si_ujit
Prázdniny se chýlí ke konci, ale stále je plno příležitostí jak si jejich zbytek užít naplno. Přinášíme vám proto několik tipů, kam můžete do konce srpna vyrazit za literaturou. Koná se například další LiStOVáNí či třeba festival autorského čtení a hudby. Začtěte se a vybírejte.

Ve středu 25. srpna můžete zajít do Severočeské vědecké knihovny v Ústí nad Labem, od 19.00 se zde na dvoře knihovny koná scénické čtení LiStOVáNíTentokrát si pro vás herci nacvičili čtení z opravdového klenotu české literatury, z Osudů dobrého vojáka Švejka od Jaroslava Haška. A protože se stále více potvrzuje, že je tato kniha opravdu nadčasová, můžete čekat, že herci do představení promítnou i současnou situaci. Účinkovat budou Alan Novotný a Jiří Ressler.

V Praze se ve středu 25. srpna koná Malý letní festival autorského čtení a hudby. Akci pořádá Městská knihovna v Praze a koná se v Domu čtení na ulici Ruská. A na co se můžete těšit? Představí se tři autoři, kteří nedávno vydali svoji novou knihu, a dokonce jsou držiteli i ceny Magnesia Litera – Vratislav Kadlec s knihou Hranice lesa, Petr Stančík s titulem Pravomil a Ewald Murrer představí své Čtení z ohně a další epické básně. Závěr večera zpestří swing – zahraje vokální kvarteto Sugarcutes. První čtení začíná v 17.00, další pak vždy o hodinu později.

Ve čtvrtek 26. srpna mohou všichni literární nadšenci zajít do brněnské Knihovny Jiřího Mahena. Koná se tu setkání pro všechny, kteří si s ostatními chtějí popovídat o knížkách nebo si naopak chtějí k literatuře teprve najít vztah. Během setkání si s ostatními předáte tipy na zajímavé knížky, podělíte se o dojmy z poslední četby a nebo si prostě budete jen tak povídat. Akce začíná v 16.00, tak si ji nenechte ujít.

A pokud sháníte nějaké zajímavé knížky, určitě dorazte v pátek 27. srpna do PardubicKrajská knihovna tu totiž pořádá Jarmark knih. Kromě knih tu budou i stánky s různými rukodělnými výrobky a další doprovodný program – kejklíři, středověká hudba či divadelní představení pro děti i dospělé. Pokud si tedy chcete zpříjemnit začátek posledního prázdninového víkendu, určitě dorazte na Přihrádek, kde se jarmark od 12.00 do 18.00 koná.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář