Zahrajte si o pátrání po drsné rodinné historii

meli-jsme-stesti-perex
Mnoho z nás se touží dozvědět více o svých předcích a poskládat střípky rodinné historie. Doufáme, že narazíme na nějakou zajímavou skutečnost – třeba někoho slavného v rodokmenu. Jenže někdy nás čeká spíš drsná realita. Třeba jako Georgiu Hunterovou.

Rodinná pouta podrobená těžké zkoušce

Píše se rok 1939 a členové rodiny Kurcových se snaží vést normální život. Stíny války však zahalují i jejich město, a tak jsou nuceni rozprchnout se do různých koutů světa. Dramatický útěk ze země, pracovní lágry i každodenní skrývání židovské identity – to vše Kurcovy čeká.

I v beznadějných situacích však existuje něco silnějšího než nacistický teror: nezdolná vůle přežít a znovu se setkat s milovanou rodinou, až všechny tyto hrůzy skončí.

 

Měli jsme štěstí

Autorka: Georgia Hunterová

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Pavel Kaas
Počet stran: 472
Vazba: pevná
Vydáno: 1/2021
ISBN: 978-80-7662-101-5

Přečtěte si více o knize Měli jsme štěstí, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Addy vzdychne a znovu se snaží nějak to celé pochopit. O zavírání obchodů a o židovských rodinách odcházejících do Palestiny už slyšel. Proto pro něj matčiny zprávy nejsou žádným velkým překvapením. Zneklidňuje ho však její obava. Už v minulosti se zmiňovala o tom, jak se věci kolem ní mění – běsnila, když byl Genek zbaven titulu doktora práv – většinou však byly Nechuminy dopisy radostné, pozitivně laděné. Minulý měsíc se ho například v dopise ptala, jestli by s ní šel do Velkého divadla ve Varšavě na Moniuszka, a líčila mu, jak si se Solem užili večeři u příležitosti svého výročí. Šli k Wierzbickým a matka mu popisovala, jak je u dveří přivítal Wierzbicki osobně a poblahopřál jim. Dokonce jim nabídl, že jim připraví něco speciálního mimo hlavní menu.
Tento dopis je však jiný. Addy si uvědomuje, že se matka bojí. (str. 17)

 

O autorce

Když bylo Georgii Hunterové patnáct let, dozvěděla se, že její předkové patří k těm, kdo přežili holocaust. Román Měli jsme štěstí vznikl na základě její snahy odhalit šokující rodinnou historii. Autorka žije s manželem a dvěma syny ve státě Connecticut.
(Zdroj informací: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Měli jsme štěstí

Jak pevné jsou vaše rodinné vztahy? Dokážete si představit, že by osud vaše cesty rozdělil a vy jste se den co den báli, zda své milované ještě někdy uvidíte? Rodina Kurcových právě to zažila, protože kvůli židovskému původu byli její členové za druhé světové války pronásledováni, donuceni k útěku ze země a někteří i k drsné práci v pracovních lágrech. Přes to všechno však doufali, že až válka skončí, znovu se všichni setkají. Zda se jim to podařilo, to si přečtěte v knize Georgie Hunterové, ve které najdete skutečný příběh její rodiny.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Měli jsme štěstí vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Měli jsme štěstí
probíhá od 30. května do 5. června 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Měli jsme štěstí

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMěli jsme štěstí

Hunterová, Georgia

Kniha Zlín, 2021

Napsat komentář