Zasoutěžte si o realistický román o válce se zombie

svetova-valka-z-perex
Máte rádi horory nebo filmy s tématikou zombie apokalypsy? V tom případě vám nesmí v knihovně chybět kniha Maxe Brookse, která je natolik realisticky napsaná, že si chvílemi nebudete jisti, jestli je to opravdu jen fikce.

Svět ve válce s neznámým virem

Světová válka Z (World War Z) Maxe Brookse je hororový, ale velmi realistický a emotivní román o světové válce se zombie. Není to ale klasický horor se zombie, kniha svou realistickou kulisou připomíná knihy Stephena Kinga nebo Toma Clancyho. Epidemie zombie začíná v Číně, kde se na několika odlehlých místech objevují případy neznámé nákazy. Z Číny se pak „vzplanutí“ šíří nekontrolovatelně po celém světě.

Max Brooks vytvořil apokalyptickou a velmi detailně propracovanou vizi – od zastíracích manévrů vlád přes šíření epidemie s využitím černého obchodu s lidskými orgány až po konkrétní osudy jednotlivců. Svět se po ukončení války se zombie změnil: světová lidská populace se dramaticky zmenšila, některé oblasti jsou zcela vylidněné, někde není známo, zda přežili lidé nebo je území obsazeno zombie, rovnováha sil se změnila.

Celému příběhu dodávají na autentičnosti výpovědi přímých účastníků. Strhující kniha, která byla přeložena do mnoha světových jazyků, patří mezi celosvětové bestsellery a v roce 2013 byl do kin uveden stejnojmenný film s Bradem Pittem v hlavní roli.

 

Světová válka Z

Autor: Max Brooks

Vydalo: nakladatelství Zoner Press
Překlad: Ondřej Doseděl
Počet stran: 328
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2021
ISBN: 978-80-7413-441-8

Přečtěte si více o knize Světová válka Z, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Zoner Press. Navíc si můžete také prohlédnout krátkou ukázku.

Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantasy žánr v edici Zoner Fantazie a populární publikace s japonskou mangou a komiksy, které vychází pod logem Zoner Manga. Pro vydavatelství jsou velmi inspirativní webové diskuse, názory, tipy a přání čtenářů, které probíhají na Facebooku Manga Zoner, kde jsou stále nové aktuální informace.

 

Vyhrajte knihu Světová válka Z

Svět, jak jsme ho znali, už neexistuje a mezi lidmi se šíří nejen panika, ale především neznámý virus, který z nich dělá krvelačné zombie. Přestože vlády světových velmocí se snaží tuto skutečnost všemožně dementovat, brzy zjistí, že není v jejich silách své občany ochránit. Světová populace dramaticky řídne a z některých oblastí se stala zdevastovaná pustina. Podařilo se hrstce přeživších najít místo, kde by byli alespoň trochu v bezpečí, nebo je s civilizací definitivně konec? To si přečtěte v novém vydání hororového románu Maxe Brookse, jehož realističnost podtrhuje nejen barvitý popis boje o přežití, ale také části, které vypadají jako výpovědi přímých účastníků.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Zoner Press vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Světová válka Z vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Světová válka Z
probíhá od 20. května do 2. června 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 hororové romány Světová válka Z

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSvětová válka Z
Historie světové války se zombie

Brooks, Max

Zoner Press, 2021

Napsat komentář