Zahrajte si o osud letitého činžáku a jeho obyvatel

tohle-mesto-tahle-reka-perex
Každý dům má svůj příběh a osud. Ten určují a ovlivňují lidé, kteří v něm bydlí, a tajemství ukrytá za jeho okny. Nejinak to je s domem poblíž Řeky, o jehož obyvatelích si můžete přečíst a zjistit, nakolik zdánlivě cizí dramata mohou zasáhnout váš život.

Neobyčejný příběh obyčejného činžáku v zastrčené ulici

Každý dům má svůj příběh, některý skrývá tajemství a jiný má vlastní osud. Tak jako činžák v nenápadné ulici Města poblíž Řeky. Jak moc jej určí obyvatelé – fotografka a ornitoložka Róza, spisovatel Hilský, podnikatel Majer, agorafobička Klára nebo paní Cartierová a… kam se vlastně ztratil domovník Vrána? Zatímco obyvatelé domu žijí zdánlivě nezávislé životy, silné vyprávění graduje k nečekanému konci. Nikdo z nich v té chvíli netuší, jak moc svým každodenním rozhodováním nejen spolehlivě zaceluje vlastní osud, ale také spřádá úděl letitého činžáku. Podobně jako nedaleká Řeka, i životy sousedů podléhají pod iluzí stálosti nenápadným, avšak o to ve svých důsledcích dramatičtějším proměnám. A zůstává jen otázka, nakolik mohou cizí příběhy, ve kterých se člověk ocitá, změnit celý jeho život…

 

Tohle město, tahle řeka

Autorka: Martina Leierová

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 271
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2021
ISBN: 978-80-275-0591-3

Přečtěte si více o knize Tohle město, tahle řeka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorce

Martina Leierová (nar. 1967) je novinářka a spisovatelka. Na českou literární scénu vstoupila roku 2017 románem Dům s vypůjčeným výhledem, ve kterém zachytila svět umění a život v Japonsku. Narodila se a vyrůstala v Praze, po zakončení studií pracovala jako dramaturgyně a novinářka a hrála s divadelními soubory Pražské 5. Procestovala část světa, od Indie po Spojené státy, žila několik let ve Washingtonu, Vídni nebo Tokiu. Odtud přispívala do českých periodik, například do Respektu, spolupracovala s Českým rozhlasem nebo s Hlasem Ameriky. Po návratu do Prahy byla několik let redaktorkou Lidových novin. Od roku 2019 žije v Římě, odkud píše do českých novin a kde pracuje na další knize. V roce 2020 se její „Deník z římské karantény“ stal součástí knihy Doba koronavirová.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Tohle město, tahle řeka

Ve Městě nedaleko Řeky stojí dům, ve kterém je několik bytů. Jejich obyvatelé se znají, zdraví se, ale nejsou si nikterak blízcí a myslí si, že na sobě nejsou závislí. Přesto se brzy přesvědčí, že nenápadné, ale o to dramatičtější změny v životě cizích lidí mohou zasáhnout a změnit i ten jejich. Začtěte se do románu Martiny Leierové a zjistěte, jak to s letitým činžákem a jeho nájemci dopadne.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Tohle město, tahle řeka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tohle město, tahle řeka
probíhá od 8. do 21. dubna 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Tohle město, tahle řeka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTohle město, tahle řeka

Leierová, Martina

Host, 2021

Napsat komentář