Vyhrajte zamyšlení nad křehkými základy našeho života

Na-konci-rijna-audiokniha-perex
V internačním táboře Kongoli u Jakarty řádí neznámá nemoc, která bez výjimky kosí nejen tamní vězně, ale i jejich lékaře a zanechává za sebou desítky mrtvol. Zatímco svět dává ruce pryč, mikrobiolog Henry Parsons se pouští do boje s časem.

Jeden nakažený stačí

Elitní mikrobiolog Henry Parsons se na ženevské konferenci WHO dozví o nákaze v internačním táboře Kongoli u Jakarty, která zabíjí mladé vězně i jejich lékaře. Měl se sice vrátit do Atlanty včas na oslavu synových narozenin, nicméně letí domů přes Indonésii, aby situaci prověřil.

Desítky promodralých mrtvol ho přinutí uzavřít tábor i sebe do karantény, ale po jejím uplynutí se ukáže, že jednu osobu opominul. Ba co víc, taxikář Bambang mezitím vyrazil s miliony muslimů na tradiční pouť do Mekky!

Pro Henryho začíná závod s časem, protože navzdory heroickému úsilí tisícovek zdravotníků se smrtící virus nazvaný kongoli šíří světem jako v Apokalypse a zaútočí také na jeho blízké. Hroutí se státy, ekonomiky i datové sítě, sílí panika, chaos a zločinnost. Za soumraku civilizace se v americké vládě formuje skupinka přesvědčená o tom, že kongoli je součástí biologické války, a chystá se na domnělý úder razantně odpovědět…

 

Na konci října

Autor: Lawrence Wright

Vydavatel: vydavatelství OneHotBook
Interpret: Jan Šťastný
Překlad: Jana Jašová
Délka: 15 hodin 17 minut
Vydáno: 2/2021
EAN: 8594169483740

Přečtěte si více o audioknize Na konci října, kterou do soutěže věnovalo vydavatelství OneHotBook. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

 

O autorovi

Lawrence-WrightAmerický investigativní novinář a spisovatel Lawrence Wright absolvoval Tulane University v New Orleansu a reportérské ostruhy získával v texaském Austinu, kde dodnes žije. Od roku 1992 spolupracuje s týdeníkem The New Yorker a je též členem Centra pro právo a bezpečnost při Newyorské právnické fakultě. Za knihu The Looming Tower (2006; Hrozivá věž), která stopuje teroristy z al-Káidy až k osudnému 11. září 2001, získal vrcholnou prémii ve svém oboru: Pulitzerovu cenu v kategorii non-fiction. Na základě tohoto bestselleru vznikl desetidílný TV seriál. Téma zneužití moci autora zajímá také jako beletristu a dramatika – v románu God’s Favorite (2000; Boží miláček) líčí zločiny panamského diktátora Noriegy, ve hře Camp David (2014) mapuje dramata kolem mírové smlouvy mezi Izraelem a Egyptem z roku 1978. Naši čtenáři znali doposud pouze Wrightův kritický rozbor působení scientologické církve Going Clear (2013, č. Víra ve víru, 2016).
(Zdroj informací a fotografie: vydavatelství OneHotBook)

 

Vyhrajte audioknihu Na konci října

Indonéský internační tábor nedaleko Jakarty se potýká s děsivou smrtící nákazou. WHO před ní sice varuje na konferenci, ale řešení nemá. Mikrobiolog Henry Parsons se proto rozhodne riskovat vlastní život, aby našel lék, a je pro to ochoten zůstat spolu se zbytkem tábora v karanténě. Až po jejím uplynutí však zjistí, že se přeci jen někdo nakažený dostal nepozorovaně ven a ve světě tím rozpoutal apokalypsu. Zaposlouchejte se do úvah nad křehkými základy našeho současného způsobu života v audio verzi thrilleru od držitele Pulitzerovy ceny Lawrence Wrighta.

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Na konci října, kterou si stáhnete z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Na konci října
probíhá od 26. března do 8. dubna 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 stažení audioknihy Na konci října

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa konci října (audiokniha)

Wright, Lawrence

OneHotBook, 2021